Flerbrukshall i Vanvikan støttes med en million kroner

Vanvik IL skal bygge ny flerbrukshall til over 30 millioner kroner. Hallen skal primært dekke nedslagsfeltet Indre Fosen (Stadsbygd, Rissa, Skaugdalen, Hasselvika, Fevåg, Leksvik, Mosvik og Vanvikan). Med en sprengt hallkapasitet, vil hallen også være attraktiv for Trondheimsområdet som ligger bare 20 minutters båttur unna. SpareBank 1 SMN har de siste to-tre årene i tillegg gitt betydelige beløp til kunstgressbaner både i Rissa og i Leksvik.

Når banken unntaksvis velger å legge i et så stort beløp som én million kroner, er det ikke idretten i seg selv som er den viktigste begrunnelsen, men at Leksvik og Rissa er en av de viktigste navene for verdiskaping i hele landsdelen. Fra før har regionen gode anlegg som haller og kunstgressbaner.

Når en nå bygger en hall som også dekker småidrettene volleyball, squash, badminton, spinning, klatrevegg, basket og friidrett, er det et viktig tiltak for å gjøre området attraktivt for tilflytning og ikke minst å beholde eksisterende arbeidskraft. Som industriområde som stadig mer konkurrerer om de gode hodene, er kravene til bosted og livskvalitet stadig økende.

Dette er det viktigste argumentet for at banken her velger å gjøre et unntak.

Bilde: fosna-folket.no