Gode råd er ikke lenger dyre

Vi er ikke de første som skriver om forbrukerøkonomi på internett. Mange andre banker, privatpersoner og tradisjonelle medier gir mange nyttige råd og tips om privatøkonomi som er nyttig for folk flest – de godene rådene er ikke lenger nødvendigvis dyre! Det er mange flinke folk som deler av sin kunnskap for å inspirere folk flest til å være bevisst på sin privatøkonomi.

SunnOkonomi.no (DnB NOR)

sunnokonomi.no blogger forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen fra DnB NOR for å gi økt kunnskap og engasjement om privatøkonomiske tema. Sidsel svarer regelmessig på spesifikke henvendelser som ofte kan generaliseres slik at andre kan dra nytte av svarene. I tillegg skriver hun om dagsaktuelle saker – for eksempel om statsbudsjettet for 2011.

Besøk SunnOkonomi.no »

Bien i byen (Bien Sparebank)

Bien i byen er det klingende navnet på Bien Sparebank sin bankblogg. De er en liten bank i Oslo med 23 ansatte, og via bloggen deler de litt av det som skjer i banken, rådgiverene deler av sin kompetanse og de deler informasjon om sine arrangementer.

Besøk Bien i byen »

Tett På (SpareBank 1 SR-Bank)

Våre gode kollegaer i SpareBank 1 SR-Bank er også aktive på bloggfronten hvor de også kommer med forbrukerøkonomiske råd. I tillegg har også SpareBank 1 SR-Bank sin SRtv som de har drevet med i tre år. Hovedsaklig brukes SRtv internt, men noe gjøres også tilgjengelig for folk – for å fortelle det som skjer i banken og vise fram de flinke folkene som jobber der.

Besøk Tett På »

Penger og livet (SpareBank 1 Alliansen)

Penger og livet deler ansatte i SpareBank 1 Gruppen sine tanker og meninger rundt privatøkonomi – og litt om andre ting. Penger og livet gir blant annet generelle råd som kan brukes i hverdagen, for eksempel om hvordan få studielånet til å vare litt lengre. Blant skribentene på Penger og livet skriver også vår egen forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra TV3-programmet ”Luksusfellen”.

Besøk Penger og livet »

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl (Nordea)

Også Nordea har en aktiv forbrukerøkonom. Innleggene kommer litt sjeldnere, men de er til gjengjeld veldig gjennomarbeidet. De har en oversikt med en hel rekke innlegg rangert på tema, fra så langt tilbake som 2006, og Silje kommer regelmessig med nyhetsbrev. I tillegg er hun aktiv i media, og svarte blant annet Sunnmørspostens lesere på spørsmål om statsbudsjettet forleden. Det kan fortsatt være nyttig lesning!

Besøk Nordeas forbrukerøkonom »

Mediehusene

De store mediehusene er også flinke på privatøkonomi, som for eksempel Dagens Næringsliv, VG og DinSide. De har i tillegg de en drøss med kalkulatorer for alt fra beregning av skatt til årlige bilkostnader. De har også oversikter om beste og billigste banker. I slike oversikter er det imidlertid viktig å tenke på hvordan bankene setter renten; noen har faste satser på en viss inntekt, mens andre – sånn som oss – gir personlige tilbud til våre kunder basert på betalingsvilje og -evne.

Andre blogger

I tillegg finnes det mange mindre blogger hvor økonominteresserte skriver om sine erfaringer og ting de lærer. På Aksjebloggen.com skriver en student som er fersk innenfor aksjemarkedet om sine erfaringer når han prøver å lære seg dynamikken, og på Makrobloggen skriver en ambisiøs siviløkonomstudent som vil dele erfaringer og kunnskap innenfor økonomifaget. På Økonomi Guiden får man råd og veiledning som har kommet som følge av at skribenten har blitt mer bevisst på privat økonomi etter at han kjøpte seg hus og bil.

Det er mye spennende og lærerikt på nettet! Samtidig må man ta innspill som finnes på både denne bloggen og andre nettsteder som inspirasjon for å se om man kan gjøre noe med sin egen økonomi. Noen grep er enkle å ta, mens andre ting er mer komplisert. Er du usikker bør du ta kontakt med en rådgiver i banken din som vil kunne gi deg personlig hjelp og rådgivning.

Er det noen som er har glemt? Vet du om flere blogger eller nettsider som gir tips og råd om forbrukerøkonomi? Del dem i kommentarfeltet under.

For ordens skyld må vi presisere at vi ikke er ansvarlig for innholdet og kvaliteten på innholdet på eksterne lenker.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.