Fast eller flytende rente?

Jeg gikk gjennom nettet, og fant at det hvert eneste år siden 2001 har vært mediesaker hvor fastrente anbefales. Når vi har regnet tilbake de siste ti årene så ser vi at de fleste privatkunder faktisk har tapt penger på å binde renten.

Nå er fastrentene på et nivå hvor du ikke risikerer å tape fullt like mye som de som fulgte anbefalingene for 7-8 år siden. Samtidig er det viktig å vite at fastrentene reflekterer det markedet tror om renten fremover, samtidig som banken tar seg betalt for usikkerheten i om prognosen treffer. Forsikringspremien er det du som kunde som betaler.

Fastrente er derfor en ekstra trygghet for de som ikke tåler utgiftsøkning, men ikke nødvendigvis et lønnsomt valg for kunder med god kontroll i økonomien.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.