Gradvis inn, gradvis ut

Dine Penger gir også denne gangen gode råd til aksjesparere. Å sette inn månedlig sparing i aksjefond er kanskje det viktigste rådet man kan gi småsparere.

Du trenger ikke bekymre deg for svingninger i markedet. Synker markedet så får du bare flere andeler for pengene, og oppturen veier opp for nedgangen. Det vi ser er at mange ikke tenker på samme måten når de skal ut av aksjemarkedet. Vi ser at mange velger å ta ut aksefond i store porsjoner og sette pengene på konto.

Som Dine Penger skriver så antar vi at det vil være langt mindre gunstig å ha pengene på konto enn i aksjefond over tid. Dersom du skal bruke pengene til å spe på lønn eller pensjoner så finnes det en annen løsning som er langt bedre. Skaff deg en uttaksavtale. Da kan du velge om du vil ha et fast beløp på konto hver måned, eller om du vil selge et fast antall andeler.

Mens du nyter godt av de første uttakene så fortsetter mesteparten av pengene å jobbe for deg.

Bildekreditering: Oslo Børs, en Creative Commons Attribution (2.0), bilde fra palnordseth’s fotostrøm

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.