Med MOT til å glede

I dag arrangeres MOT til å glede-dagen av vår nye samarbeidspartner MOT. Målet er å skape glede rundt seg; hverdagsglede. Når vi kom på jobb i dag stod et kobbel av kollegaer og ungdom å tok i mot oss med smil, varme klemmer og ønsker om en flott dag.

SpareBank 1 SMN støtter MOT og ønsker å stå for det samme verdigrunnlaget som MOT bygger på. Derfor markerer vi denne dagen, og har oppfordret alle våre ansatte til å by på seg selv på en positiv måte i dag. Om effekten blir at vi alle sprer litt mer glede i hverdagen også i etterkant vil det være en fin bonus.

MOT til å glede-dagen arrangeres for syvende gang; 23. november har blitt en dag hvor mange over hele landet gleder store og små i sine lokalsamfunn. Mottoet for dagen er å skape glede med enkle midler.

Det er det enkle som teller. Gled de du treffer, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnhagen. Ungdommene oppfordres også til å gi en hjelpende hånd. Enten måke litt snø, feie gata, gå et ærend for noen, arrangere SMS-kurs, PC-kurs eller kortspill på gamlehjemmet. Ungdommene vil også ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

MOT til å glede-dagen arrangeres fordi MOT ønsker å påminne og bevisstgjøre ungdom og voksne på hvor enkelt det er å glede andre, og hvor mye lite kan bety. MOTs visjon er et varmere og tryggere oppvekstmiljø, det å bry seg og glede andre er en viktig forutsetning for dette.

MOT ønsker å bidra til å skape varmere og tryggere miljøer. Det krever litt mot å gjøre noe ekstra for å spre litt glede, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor! Mange – både ungdommer og eldre – merker godt at det å glede andre gleder mest.

MOT hverdagsglede-guide (kortversjon)

  • Gi en klem
  • Gi et kompliment
  • Overrask en kollega, server en kopp kaffe, te eller noe annet
  • Bry deg!
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde