Best i test?

Dine Penger forteller deg hvilke banker du vil spart mest på å bruke hittil i 2010, og det er kanskje den mest grundige sammenligningen på pris som gjøres i Norge. Samtidig er det mange ting man ikke finner i en slik oversikt.

Kunder vektlegger ulike ting ved banken. En undersøkelse gjort av TNS Gallup viser faktisk at det bare er ca. 20 % av kundene i Norge som kun vektlegger pris når de skal velge bank. Disse kundene jager aktivt etter det til enhver tid billigste tilbudet, og bytter bank typisk hvert andre år.

Enkelte banker har lite annet å tilby enn selve lånet. Det er eksempelvis strenge kriterier for å få lån, ingen tilgang til rådgiving og ingen lokale kontorer med muligheter for å møte banken. Andre banker satser på helhetlig økonomisk rådgiving innenfor alt fra lån til sparing og forsikring. De kan gjennom dette noen ganger gi bedre løsninger og økt trygghet enn “gjør-det-selv”-bankene.

Prissammenligninger har gitt en kraftig reduksjon i prisforskjellen mellom rådgivingsbanker og “gjør-det-selv”-banker. De fleste større rådgivingsbanker har nå vilkår på lån og betalingstjenester som ikke avviker mer enn noen hundrelapper fra det de til enhver tid billigste aktørene tilbyr. Dette er en svært positiv effekt av større åpenhet om pris.

Vi ser også at det i 2010 er en historisk lav andel av kunder som bytter bank fra rådgivingsbanker til “gjør-det-selv”-banker. Vi skulle selvfølgelig ønske det var mer fokus på kvaliteten og bredden i det tilbudet banken gir.

Lån er et rådgivningsprodukt hvor renten som kan oppnås er svært individuell fordi risikoelementet ofte kan variere mellom enkeltpersoner. Som rådgiverbank gir vi råd om hvilket type lån som passer kunden, og i samtaler med våre rådgivere finner kunden den lånetypen som passer best til hver enkelt. Individuelle behov og individuelle løsninger.

Samtidig må vi si oss ganske fornøyd med akkurat denne undersøkelsen. Når vi som en rådgivingsbank klarer å kombinere kompetente rådgivere og et vidstrakt kontornett med små prisforskjeller til “gjør-det-selv”-bankene så er vi sikker på at det er noe de aller fleste kundene faktisk setter pris på.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.