Fire tips for å holde kontroll på økonomien i jula

Jula nærmer seg med stormskritt, med mange ting som skal gjøres før julemiddagen serveres. Julegaver, julekaker, julekalendere, kanskje nye juleklær, nissekostyme, julepynt, juleduker og enda mer til er ting som tilsammen gjør sitt innhugg i lommeboken. Vi gir fire tips for at du skal kunne holde kontrollen.

I dette innlegget vil vi dra frem fire tips for hvordan du kan holde kontrollen på økonomien din i julehandelen.

1. Budsjett (selvsagt)

Dette tipset har du garantert hørt før, men det er fortsatt like relevant; sett opp et enkelt budsjett for hva du trenger å bruke penger på. Da får du en rask oversikt som gjør at du kan disponere pengene dine mer med omhu.

2. Hold kontroll med saldoen

Med mange små og store kjøp så er det viktig å vite hvor mye penger som er disponibelt på konto. Mens du er på farten, for eksempel en sen lørdags ettermiddag etter flere timer i butikkene, så kan det være nyttig å få en oversikt over disponibelt beløp og siste transaksjoner ved å sende en SMS, eller bruke vår mobilbank på iPhone eller Android.

3. Sett opp varsling dersom disponibelt beløp kommer under en viss saldo

I jula er det mange trekk med kortet, og plutselig har du brukt mer enn det du trodde. I nettbanken kan du sette opp SMS-varsling som gjør at du får en SMS når disponibelt beløp på kontoen din går under en viss grense. En tjeneste som kan hindre ubehageligheter i julestria.

4. Overfør penger mens du er på farten

Hvis du står på et kjøpesenter når du får meldingen om at disponibelt beløp begynner å bli lavt, så kan det være smart å ha klargjort SMS-banken din slik at du ved å sende en kort SMS kan overføre penger fra en sparekonto til lønnskonto på direkten – og fortsette julehandelen! For å bruke SMS-banken må du også huske å registrere mobiltelefonnummeret først.

Mens man handler til jul, så er det viktig å ha i bakhodet at januar kommer den også, spesielt nå som ekstremkulden fører til en ekstra høy strømregning på nyåret.

Hvilke tips har du for å holde kontrollen på økonomien i jula?

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.