Ledig stilling: Internkonsulent HR

Vi søker etter en dyktig og kompetent person til en ledig stilling som internkonsulent i HR-avdelingen. Du vil inngå i et kompetent team som har fokus på å støtte konsernet med relevante og effektive HR-tjenester.

Denne stillingen er nå besatt

Avdelingen min består av fem dyktige medarbeidere, og du vil jobbe tett sammen med Tonje, Helga, Hanne-Guri og Lisbet (fra venstre på bildet, helt til høyre er Kari som går over til en annen stilling i SpareBank 1 SMN). Disse har allsidig erfaring og har ansvar for ulike hovedprosesser innenfor HR-området. Selv har jeg erfaring både fra offentlig og privat sektor. Jeg har hatt stillingen som HR-sjef her i SpareBank 1 SMN siden september 2007. Vi holder til i vårt nye hovedkontor i Søndre gate i Trondheim sentrum hvor vi sitter tett på bankens ledelse og andre øvrige kompetansemiljøer i organisasjonen.

Som internkonsulent HR vil du bli superbruker på personalsystemet, følge opp lønn, fravær- og reiseadministrasjon, ha systemopplæring av linjeledere, gi råd i spørsmål om bankens personalpolitikk og utarbeide, analysere og rapportere månedlig statistikk på relevante nøkkeltall.

For å være kvalifisert til stillingen må du ha en helhetlig forståelse for personalområdets rolle og oppgaver i organisasjonen. I tillegg trenger du relevant utdanning og/eller erfaring som bruker av personalsystem, og gode ferdigheter i kontorstøtteverktøy som Excel, Word og PowerPoint.

SpareBank 1 SMN er Midt-Norges største finanskonsern, og om du har erfaring fra bank eller finans så er det en fordel. Kunnskap om og interesse for pensjon og forsikring vil også være et verdifullt utgangspunkt for denne jobben.

Vi ønsker å ansette en proaktiv og nytenkende person, som er systematisk, nøyaktig og selvstendig. Samtidig er det svært viktig å være serviceorientert, ha gode kommunikasjonsevner og være en relasjonsbygger.

Søk på denne stillingen »

Se hele den formelle stillingsannonsen »

Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du ta direkte kontakt med meg (Jan-Eilert Nilsen, HR-sjef) på telefon 948 35 463 eller på LinkedIn.

Søknadsfrist: 6. februar, 2011.

Videre lesning