Økonomiske nyttårsforsetter

Selv om de fleste av oss har god kontroll på utgiftene så merkes det at mange store regninger kommer samlet i begynnelsen av året. Irriterer du deg over regninger du glemte, så bruk denne anledningen til å ta en liten temperatursjekk på økonomien.

Dersom du vil vite litt om pengene går til de tingene du syntes er viktigst, så gå gjennom de siste to månedenes kontoutskrifter. Der vil du raskt kunne se om det er noen ting du egentlig ikke hadde tenkt over at det gikk så mye penger til.

Summer opp hva disse utgiftene kunne blitt gjennom et år. Kanskje kan du med en enkel omprioritering kan skaffe deg noe du virkelig har ønsket deg ?

Vi har laget to verktøy du kan bruke på nett eller mobil slik at du selv kan legge budsjett. Våre rådgivere kan også vise deg hvordan selv små månedlige beløp over tid kan bidra til å realisere store drømmer.

Vil du vite mer om hva andre bruker av penger så finner du et nøkternt budsjett på sifo.no. Våre undersøkelser viser at de fleste bruker mer enn disse satsene, men det kan likevel gi en pekepinn om hva det er vanlig å bruke penger på.

Selv merket jeg at småinnkjøp i kiosker og butikker gjorde et betydelig større innhogg i lommeboka enn jeg var klar over.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.