Pensjon er ikke vanskelig

Pensjonsreformen har trådt i kraft og avisene er fulle av innlegg om hvor vanskelig pensjon er. Pensjon er ikke vanskelig – hvis du vet hvor du skal lete. 

Du trenger ikke å kunne alt om pensjon. Det holder om du har satt deg inn i hva du vil få hvis du starter å ta ut fra du fyller 62 år i forhold til om du venter med å ta ut. Hvis du går inn på nav.no og logger deg inn på Din Pensjon får du en oversikt over hva du vil få i årlig pensjon ved forskjellige starttidspunkt.

Pensjonsreformen gir oss rett til å ta ut alderspensjon fra vi fyller 62 år. Hvis du starter å ta ut når du fyller 62 år får du et lavere beløp per år enn om du venter med å ta ut. Det vil du se på Din Pensjon hvis du legger inn starttidspunkt 62 år og for eksempel starttidspunkt 65 år.

Hvis du ønsker å slutte i jobben når du fyller 62 år, men ser i oversikten i Din Pensjon at den årlige alderspensjonen er lavere enn det du ønsker å kunne rutte med, må du spare selv for å spe på alderspensjonen.

Pensjonsreformen gir oss rett til å jobbe selv om vi har startet å ta ut alderspensjon. Det kan være en grei løsning for mange. På Din pensjon kan du også se hva den årlige alderspensjonen blir hvis du for eksempel går ned til halvstilling på jobben og tar ut 50 % alderspensjon.

Pensjon er ikke vanskelig hvis du vet hvor du skal lete og bruker noen minutter på å planlegge fremtiden din. Lykke til.

Relaterte lenker