Pensjonskontoen din i folketrygden

Pensjonsreformen har trådt i kraft og vi har alle fått en pensjonskonto. Har du sett hvor mye som står på din pensjonskonto?

Du finner pensjonskontoen din på www.nav.no. Du må velge Din Pensjon og logge deg på. Du kan logge deg på gjennom å bruke minID eller bestille et engangspassord. MinID er de samme kodene som vi bruker i forbindelse med selvangivelsen.

Når du har logget på finner du en slik figur. Den trykker du på.

Da får du opp beløpet som står på din pensjonskonto.

Det du tjente opp av pensjon i 2010 står ikke på kontoen ennå. Det vil først vises på kontoen på slutten av 2011.

Slik vil det være hvert år fremover. Det vi tjener opp av pensjon vil ikke vises på kontoen før ved utløpet av det året ligningen er ferdig.

Dette er en konto du ikke får tatt ut penger fra før tidligst når du fyller 62 år, men når du først har logget deg inn på siden kan du jo samtidig kikke litt på hva du vil få i pensjon ved ulike aldere. Det finner du under følgende figur på siden:

Pensjonsreformen har gitt oss en helt annen fleksibilitet og valgmuligheter enn vi hadde før. Vi avgjør når vi vil begynne å ta ut av pensjonskontoen, om vi ønsker å fortsette å jobbe selv om vi har begynt å ta ut pensjon og om vi vil ta ut pensjon helt eller delvis.

For å kunne ta gode valg må du ha informasjon og det du trenger finner du på Din pensjon på www.nav.no. Du kan også ta kontakt med NAV for å få hjelp eller ta med deg det du trenger for å logge deg på Din pensjon og ta deg en tur i banken eller ringe vår Direktebank på 07300. Kunderådgiverne våre hjelper deg.