Prøvetur med THINK

Du har kanskje sett de små SpareBank 1 SMN-bilene rundt om i Trondheim? Jeg måtte selvsagt ta en prøvetur.

Mens vi bygget vårt nye hovedkontor var en miljøvennlig profil et sentralt element. Vi kjøpte inn to THINK City-elbiler som nå disponeres fritt av SpareBank 1 SMN-ansatte i arbeidstiden, ettersom de begrensede parkeringsmulighetene i Midtbyen gjør at vi enten går, sykler eller bruker kollektivtransport til jobb.

Her om dagen hadde jeg et ærend utenom Midtbyen, og booket meg en av våre to elbiler. Da jeg tok heisen ned i kjelleren var ikke forventningene  skyhøye; jeg tenkte at elbil var mer praktisk enn morsomt, gratis parkering og kollektivfelt er jo komfort på sin måte. Derfor ble jeg veldig positivt overrasket når jeg satte meg inn i bilen; den er åpenbart litt mindre enn vanlige biler, men hverken trang eller ukomfortabel, og  utstyrt med både varmeapparat, radio, servostyring, ABS og elektriske vinduer.

Kjørekomforten var det heller ingenting å si på, og å manøvrere i parkeringshuset var en smal sak. Vel ute på veien var det bare å legge seg i kollektivfeltet og gli forbi køer. Elbilene har god akselerasjon, så da det grønne lyset kom i lyskryss havnet de vanlige bensin- og diselbilene godt på etterskudd når jeg suset avgårde.

Unødvendig å si; de tok meg imidlertid lett igjen på motorveien!