Angrep mot norske nettbankkunder: Slik sikrer du din PC

SpareBank 1 innfører ekstra sikkerhetstiltak etter at det er oppdaget angrep mot norske nettbankkunder via uønsket programvare, såkalte trojanere. I SpareBank 1 SMN er det avdekket noen svært få tilfeller.

Trojaneren rammer bankkunder i hele Norge som skal logge inn i nettbanken. I SpareBank 1 SMN har noen svært få kunder av totalt over 100 000 nettbankkunder fått virusinfisert sin PC. Alle kunder er blitt fulgt opp umiddelbart av banken, og det er ikke blitt utført uønskede transaksjoner i disse tilfellene. Vi følger situasjonen nøye for å se om vi må ta i bruk ytterligere tiltak.

– Nettbanken er sikker. Slike kriminelle forsøk har vi erfaring med og vi har god beredskap, sier IT-sjef Knut Eilif Halgunset i SpareBank 1 SMN.

  • Hva kan du gjøre for å sikre din PC?
  • Hvordan ser jeg om noe er galt hos meg?
  • Hva er en trojaner?

Disse spørsmålene besvares på smn.no.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.