Cecilie Skog: – Sett deg mål og nå dem!

Nesten 550 kvinner fikk et varmt, personlig og rørende møte med Cecilie Skog under pensjonsseminaret for kvinner i Molde torsdag 17. februar.

– Drømmer er noe man skal gripe tak i og prøve å leve fullt ut. Det har Rolf lært meg, sa Cecilie Skog under foredraget ”Cecilies verden”.

Så langt har over 40.000 personer hørt foredraget til eventyreren, klatreren og drømmeren fra Ålesund. For to år siden mistet hun ektemannen Rolf Bae på fjellet K2. Likevel har hun fortsatt reisene sine, og foredraget handler om veien gjennom motgangen og hvordan hun når sine mål.

Sett deg delmål
Cecilie Skog har definitivt nådd mange mål i livet. Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen er bare noen av dem.

– Jeg deler turene opp i mange små delmål. Når du bruker 2,5 timer på å gå 100 meter, må du ikke tenke på hvor mange kilometer det er fram til det store målet. Det er aldri lov å tenke lenger enn til neste delmål, sa Skog. Hun fortalte om den første turen hun reiste på etter at ektemannen Rolf omkom.

– Mange lurte på hvor jeg fikk energien fra. Men det å planlegge en tur, lage utstyrslister, det var noe å stå opp til. Det er fremdeles godt å være på tur. Drømmene mine ble ikke borte, sa Skog.

Hundre prosent til stede
- Når jeg er på tur har jeg ikke tusen mail å svare på eller folk jeg må huske å ringe tilbake. Jeg kan bare være der hundre prosent. Når jeg legger meg i soveposen om kvelden er jeg verdens lykkeligste. Jeg har rukket å gjøre akkurat det skal gjøre den dagen. Og jeg har fått gjort det jeg elsker mest – å være ute på tur.

Tenk på pensjonen din
Før Cecilie Skog gikk på scenen fortalte banksjef Siw Berg om konsekvensene i forbindelse med den nye pensjonsreformen. Gjennom god formidling og gode eksempler fikk hun oss til å forstå at vi faktisk må begynne å spare til pensjon, og jo tidligere desto bedre. Start nå – ikke vent, var Siws klare budskap, og med stort engasjement fikk hun alle i salen til å ta to klapp og bølgen for pensjon.

De harde fakta er at du ikke lenger kan regne med at staten og arbeidsgiver ordner opp i pensjonen. Flertallet av oss vet ikke hva vi får i pensjon. Tenk på hvor mye penger du vil ha når du skal leve de glade dager som pensjonist.

– Det viktigste er at jo tidligere du begynner å spare, jo mindre må du spare hver måned, sier Siw Berg. Altså: små delmål og et stort mål der framme. Det ble en fantastisk kveld for de nesten 550 kvinnene som hadde møtt opp, med mye latter, noen tårer og stor applaus til Cecilie Skog.

– Jeg skal løpe av gårde i morgen og ordne meg en slik stilig pensjonsordning, sa Cecilie Skog til full applaus og latter fra salen. Pensjon er viktig, og det er viktig å følge drømmene sine.

Finn ut hva du får i pensjon
Steg 1: Gå inn på www.minpensjon.no
Steg 2: Logg deg inn med bruk av BankID
Steg 3: Legg inn alder første arbeidsår og nåværende årslønn
Steg 4: Skriv ut beregningene som viser din pensjon
Steg 5: Ta med beregningene til din rådgiver i SpareBank 1 SMN

Les mer om minpensjon.no

Se alle innlegg om pensjon

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.