FIABCIs eiendomspris til SpareBank 1 SMN

Vi mottok i forrige uke FIABCIs eiendomspris 2011 for bankens nye hovedkontor. – En god anerkjennelse av vårt prosjekt, sier direktør Jørgen Løfaldli i SpareBank 1 SMN Kvartalet.

Løfaldli ledet arbeidet som kulminerte 20.10 2010 kl 2010 da næringsminister Trond Giske (Ap) på klokkeslaget dro bankkortet og erklærte SpareBank 1 SMNs nye hovedkontor for offisielt åpnet.

Det var juryens leder Hallgrim Thon og president Einar Chr. Hunstad i FIABCI Nordic som delte ut eiendomsprisen. Professor II Svein Bjørberg ved NTNU har også vært medlem i juryen.

Juryen har spesielt vektlagt

  • Byggherrens evne og vilje til å oppføre et moderne kontorbygg i eksisterende bysentrum og gjennom dette betydelig bidra til byutviklingen
  • Prosjektets sterke fokus på energisparing og miljø.

– Nettopp byutvikling og miljøvennlighet har vært våre ledestjerner i arbeidet med å reise bankens nye hovedkontor. Vi har bygd landets mest energieffektive kontorbygg midt i Trondheim sentrum, samtidig har vi åpnet opp mellom Nordre og Søndre gate som et bidrag til å skape nytt liv i en større del av sentrum, forteller Jørgen Løfaldli som mottok prisen sammen med arkitekt Per Arne Hamre i Agraff.

Eiendomsprisen har tidligere blitt delt ut til bygg som Handelshøyskolen BI, Arkitektmuseet og Gyldendalshuset.

FIABCI er en internasjonal organisasjon som favner aktører i eiendomsmarkedet, bygg og anlegg, forvaltning etc. Det er fire nordiske land i  FIABCI Nordic. FIABCI deler hvert år ut en eiendomspris til bygg eller eiendom som har utmerket seg.