Hvordan ta ut sparepengene på en smart og lønnsom måte?

Mange velger en spareavtale for å spe på pensjonen sin, ettersom de aller fleste av oss vil oppleve et inntektsfall når vi blir pensjonister. Men hva gjør du så når du blir pensjonist og skal begynne å bruke pengene? Hva er lurt å gjøre?

Når du skal begynne å bruke pengene er uttaksavtale en god løsning. På samme måte som at en spareavtale er regelmessig kjøp av fondsandeler er en uttaksavtale regelmessige uttak av fondsandeler. Med en uttaksavtale får du regelmessige tilskudd til lommeboka, samtidig som du får avkastning på de resterende fondsandelene dine.

Ved å ta ut pengene gjennom en uttaksavtale vil du reduserer risikoen knyttet til hvilket tidspunkt det er smart å selge andeler. Du har fortsatt mulighet for avkastning på fondsandelene dine som ikke er tatt ut. Ordningen er enkel og fleksibel, når du først har bestemt deg for hvordan du skal ta ut pengene går resten av seg selv.

Du velger mellom tre ulike uttaksalternativer:

  1. Salg av andeler for et fast beløp
  2. Salg av et fast antall andeler
  3. Salg av en fast prosentandel av innestående beløp

Ta kontakt med rådgiveren din i banken eller ring oss på 07300 om du ønsker å starte en uttaksavtale – eller en spareavtale.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.