Arild Hervik vant Tæls hederspris

Under gårsdagens Tæl-show i Molde delte vi ut 540 000 kroner til unge talenter og hedersprisvinneren Arild Hervik.

Prisutdelingsshowet Tæl fant sted i Bjørnsonsalen ved Rica Seilet Hotel i Molde. Det ble gitt stipend til talenter innen musikk, idrett, kunst og veldedig arbeid i Møre og Romsdal – i tillegg til Tæls hederspris.

Stipendene består av mellom 20 000 og 50 000 kroner, og finansieres via SpareBank 1 SMN Fondet. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut i over seks millioner kroner i Tæl-stipend. Det er trettende gang banken arrangerer Tæl, som er en stipendordning for talenter og organisasjoner som bidrar til å styrke og skape vekst i regionen. Det er viktig for SpareBank 1 SMN at det gror godt rundt banken.

Kveldens konferansierer var Mona Grudt og Marvin Wiseth. Blant artistene som stilte, var Bjørn Johan Muri samt et forrykende Queen-show med Åge Sten Nilsen fra gruppa Wig Wam.

Professor fikk hedersprisen
Tæls hederspris gikk til professor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde. Prisen ble delt ut av Ole Gunnar Solskjær. I juryens begrunnelse heter det:

Årets Hedersprisvinner har drevet med samfunnsnyttig arbeid hele sitt voksne liv. Han har et godt hode og en ukuelig ståpå-vilje. Denne styrkekombinasjonen har gitt en rekke muligheter som han har tatt vel vare på. Han markerte seg raskt som en fremragende fagmann på sitt felt og har de siste 15 årene vært medlem av ikke mindre enn 16 ekspertutvalg – oppnevnt av ulike regjeringer/departementer. 13 av disse har han ledet. Det hører også med til historien at han – basert på nye internasjonale teorier – identifiserte og navnga den maritime klyngen på Møre.

Prismottageren var pioner og idemaker bak Møreforskning – en anerkjent institusjon i Norge. Sammen med dyktige kolleger var han også en viktig brikke da Høgskolen i Molde nylig oppnådde status som Vitenskapelig høgskole i logistikk.

Også på det personlige plan er optimismen og pågangsmotet drivende. I flere år har han vært lenket til rullestol pga. en muskelsykdom som gir svært begrenset førlighet. Det har gitt tilleggsutfordringer som er taklet på en fantastisk måte.