Boligkjøp er ikke bare melk og brød

De fleste av oss opplever ikke å kjøpe bolig mer enn 3 til 5 ganger i livet. Det blir da ganske åpenbart at man i en slik situasjon er sårbar for å gjøre disposisjoner som kan forfølge en i årevis.

Gjennom de kraftig økende boligprisene er det i stadig økende grad foreldre som involveres i å muliggjøre boligkjøp. Alt for mange fokuserer bare på å oppfylle bankens krav til hvordan de kan få et lån, og tenker ikke over hvordan de fletter sammen sin økonomi med samboer, foreldre og svigerforeldre.

De heldigst stilte kan bistå sine barn med pengegaver. Andre får smertelig erfare hva kausjon egentlig betyr når inkassokravene kommer i foreldrenes postkasse.

Jeg vil oppfordre alle til å gjennomføre rådgiving hver for seg når det er snakk om å bistå barn med etablering. I en individuell rådgivingssamtale kan du få mulighet til å reflektere over hva din egen økonomi tåler, og hva du egentlig ønsker å bidra med. Ikke la hastverket medføre at du velger en løsning som ikke er tilpasset din egen økonomi.

Bruk banken din i slike situasjoner. Det er derfor vi er der.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.