Budrunder: Vinnerens forbannelse

Noen konkurranser er det best å tape. En av disse er budrunder som går langt over prisantydning på små leiligheter.

Sannsynligheten for at det er megleren som har bommet med prisantydning er dessverre lav, så hvis du går 20 – 30 % over prisantydning så kan det gå både fem og ti år før du kan forvente å få igjen det du gav for leiligheten.

I økonomien kaller man det vinnerens forbannelse. Budvinneren har til slutt strukket seg så langt at han står igjen som taper. Dette er spesielt en utfordring knyttet til boliger hvor kjøperen kanskje ikke har et langt perspektiv på boligkjøpet. I boligmarkedet som i andre markeder er det trender og moter. Velger du å følge disse så går du i kø på visning i det “rette” strøket.

Samtidig ser vi at over tid så utjevner prisene seg mellom områder som oppfattes som attraktive og mindre attraktive. Dette kan skje ganske raskt. Taperne i budrunden på en leilighet som går langt over takst fristes til å lete litt lenger borte.

Pass derfor på å melde deg av budrunden når det begynner å koke. Ikke la deg trekke med i en budspiral hvor du sitter med områdets dyreste leilighet.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.