Dans – trening til både kropp og sjel

I SpareBank 1 SMN er vi opptatt av å holde oss i form, og dans er en av aktivitetene vi holder på med. 

Hver onsdag de to siste årene har ansatte fra ulike enheter i banken møttes i lokalene til Trondheim Swingklubb. Felles for oss er at vi liker dans som treningsform. Vi snakker ikke om selskapsdans hvor du må ha partner, men om ulike typer dans som linedance, irsk dans og lignende. Vi har danset til ulike rytmer – fra valsetakt til salsa.

Vi lærer en ny dans hver gang. På den måten blir du ikke helt utenfor dersom du har gått glipp av en onsdag.

Treningen starter med en oppvarmingsdans slik at vi får i gang blodsirkulasjonen i kroppen etter en lang dag foran PC’en. Deretter viser instruktøren trinn for trinn slik at vi tilslutt har lært en hel dans. Trinnene krever konsentrasjon slik at også hjernen får en treningsøkt og en pause fra alt du går rundt og tenker på at du må gjøre.

Vi holder på 90 minutter med en kort pause midt i. Praten før treningen og i pausen har gjort at vi har blitt godt kjent med hverandre. Det er ellers ikke så mange muligheter vi har til å bli kjent på tvers av enheter og kontorer. Dansen er derfor ikke bare nyttig for å holde seg i god form, men bygger relasjoner på tvers av bankens formelle organisasjonskart.

Kort sagt: dansen gir oss god trening og gode relasjoner.

Under ser du bilder fra treningen sist onsdag.