Årets viktigste endring: Økt ligningsverdi på bolig

Selvangivelsen vil i år inneholde mer detaljerte opplysninger om boligen. Dette er basert på innsamling av data knyttet til skattetakst i fjor høst. Det er viktig at du kontrollerer de nye opplysningene nøye.

Særlig bør du se på om taksten er satt høyt i forhold til markedsverdi, og på om eiendommene er kategorisert rett dersom du eier flere boliger og har flyttet mellom disse. Har du ikke sendt inn opplysninger er dette din siste sjanse.

Boligen man bor i skal settes til 25 prosent av anslått markedsverdi. Andre boliger man eier skal settes til 40 prosent av anslått markedsverdi. Fra og med 2010 gjelder det også når man eier fem eller flere utleieenheter.

Dersom du mener verdiene er for høye kan du gjøre to ting. Du kan enten innhente en ny verditakst eller meglervurdering. Dersom dette ikke er lett å organisere så kan du også klage basert på omsetningsverdi for tilsvarende eiendommer. Vet du om en tilsvarende eiendom som er solgt det siste året så legg ved dokumentasjon eller informasjon om dette med klage.

Delta i spørreundersøkelse – vinn tre gavekort på 500 kr

Vi har en spørreundersøkelse gående på hva  du tror i forhold til din utvikling i egen økonomi, og om du fyller ut e-postadressen din så er du med i trekningen av tre gavekort på 500 kroner. Svarfrist er fredag 25. april.

Spørreundersøkelsen er anonym selv om du fyller ut e-postadressen din. Systemet kobler ikke besvarelsen og e-postadressene.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.