Er en “billig” bilforsikring billig?

Nå før sommeren er det høytid for bilkjøp, og med ny bil må også forsikring på plass. Det er ikke sikkert at den billigste forsikringen er den billigste i det lange løp.

I markedet for forsikringer og bilforsikringer er det høy konkurranse. Om du er så heldig å slippe å benytte deg av forsikringen er det kun pris som gjelder. Men dersom uhellet er ute så kan det være godt å ha satt seg inn i hva man ønsker forsikring mot.

Før jul hadde vi en kunde som skiftet til en konkurrent, 1. desember 2010 for å være nøyaktig, og med det sparte han 1 000 kroner i året for å forsikre sin romslige nye Audi stasjonsvogn.

I juleferien skulle han kjøre nordover med hele familien, men like før avreise den 22. desember var uhellet ute. Han kræsjet, og stasjonsvogna måtte parkeres på verksted – uten mulighet til å få den kjørbar før over nyrået.

Men han hadde jo forsikring, så leiebil var vel ikke noe problem? Nei, i utgangspunktet ikke.

Bortsett fra at han fikk tilbud om å låne en todørs Golf – for maks ti dager. Så der stod han. Med ei ferieklar kone, to barn, kofferter fulle av dresser og penklær for jul og nyttår, vinterklær, og drøssevis med julegaver. Og bikkja. Som skulle inn i en liten todørs Golf.

Det gikk ikke. Vår uheldige ex-kunde måtte ut med 7 000 kroner for å skaffe seg en leiebil. Om han hadde beholdt forsikringen i SpareBank 1 SMN hadde han fått en tilsvarende leiebil dekket; det er ikke tilfeldig at undersøkelser viser at SpareBank 1 har de mest fornøyde forsikringskundene både før og etter skade.

Når du skal kjøpe forsikring til bilen så er det viktig å vite hva du betaler for, slik at du vet hva som dekkes om uhellet er ute. Forsikring har to priser – en før og en etter skade.

For øvrig så flyttet kunden tilbake til oss.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.