Glitter, stæsj og pensjon

SpareBank 1 SMN inviterte Trondheims damer til en trendy aften i de nye banklokalene i Søndre gate. Champagne og jordbær satte stemingen for de frammøtte. 

270 damer møtte opp for å høre på foredrag om pensjon. Det er kanskje overraskende at så mange var interessert i temaet, men banken lokket med moteshow og rabatter på Carma for å få damene til å komme. Selv om det nok var moteshow som trakk mange av gjestene inn i lokalet denne kvelden, fikk de fleste damene en tankevekker.

Bankens egen pensjonsekspert, Wenche Seljeseth, forklarte de framøtte om hva pensjonsreformen betyr for dem. En økning av antall pensjonister, mot en reduksjon i antall skatteytere, vil få konsekvenser for de fleste av oss. Den gode nyheten er at reformen gir muligheter for større fleksibilitet i uttak av pensjonen. Den dårlige er at fordi vi lever lenger og reformen justerer for dette, må vi stå lenger i arbeid.

Det klare budskapet fra Seljeseth var at alle må spare til egen pensjon. Jo tidligere du starter, desto mindre beløp trenger du å sette av hver måned. De som starter å planlegge tidlig, kan gå en spennende pensjonisttilværelse i møte. Resten må belage seg på å jobbe lenge, og leve sparsomt når de går av.

Se hva du får fra folketrygden på nav.no

Se hva du har opptjent hos arbeidsgiver på norskpensjon.no

En del damer i salen ristet frustrert på hodet, og noen voksne damer hvisket noe om at de i alle fall skulle få ungene sine til å begynne å spare tidlig.

Siri Bones entret deretter scenen og sang blant annet “What a Wonderful World”, mens salen satt å lurte på hvor mye de må spare for å få akkurat det i pensjonisttilværelsen sin.

Humøret steg igjen da Mona Grudt inntok scenen og startet moteseansen. Hun mimret tilbake på sine egne moteopplevelser, og fortalte blant annet om tenåringsmoten hun nå husker med gru. Likevel har hullete jeans og slengbukser på nytt sett dagens lys, og Mona innrømmer at hun liker seg best i dongribukse og leverer dattera i barnehagen uten sminke.

– Hva skal vi ha på oss i vår og sommer? Noen gamle moter er vi glad for å se igjen, mens andre er vi mindre glad for at har dukket opp. Det er litt rart, for etter hvert som tida går og vi ser klærne på andre folk og i magasiner, aksepterer vi det og bruker det selv, sa hun. Selv har hun blitt stor fan av slengbukser, noe hun aldri trodde hun kom til å gå i igjen.

Sminke og stæsj hadde imidlertid modellene fra Trend. H2 Kreative Team stod for hår og sminke, og Carma leverte antrekkene. Både hverdagsklær og festkjoler fløt over catwalken. Carma legger stor vekt på at kundene som kommer til dem skal få klær som passer deres stil. Det skal være varig og moteriktig.

Vårens trender gir rom for mye jeans, både i bukser, shortser, skjorter, vester og jakker. Kombinerer man med litt militære tekstiler, har man garantert en vinner. Fargene hører våren til, og det er pastell som dominerer. For dem som liker å dra til litt mer, er det skikkelig skarpe farger som gjelder. I kjoler og skjørt er det volanger og tyll som er hot. Mye hud, glitter og selvfølgelig høye hæler er årets tilbehør.

Etter showet åpnet Carma dørene og slo til med 20 prosent avslag på hele sortimentet. Etter det inspirerende innlegget fra Seljeseth, satt pengene kanskje ikke like løst som vanlig, men litt luksus skal man uansett kunne unne seg. Bare man setter av noen kroner til pensjonsparing i tillegg.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.