Mer kortbruk og mindre kortsvindel

Kortbruken fortsetter å øke her i landet. 97 % av oss bruker kort, og i gjennomsnitt brukes kortet én gang hver dag av alle norske innbyggere.  Dette plasserer Norge på verdenstoppen i kortbruk.

De aller ivrigste kortbrukerne finner vi blant unge mellom 15 og 29 år.  Hele åtte av ti i denne aldersgruppen fortrekker å betale med betalingskort uansett beløp. Bankkort brukes i de hele tatt mer og mer til småkjøp, og halvparten av alle kortbetalinger er nå på beløp under 200 kroner  viser en undersøkelse Norsk finansbarometer har gjort.

Selv om de yngste bruker kortet mest, er økningen i kortbruken større blant den mer voksne delen av befolkningen.   Flere og flere eldre velger kort fremfor å gå med kontanter på seg – det er positivt å se denne utviklingen ettersom pengene er tryggere på bankkonto enn i håndveska!

I lys av den økte kortbruken er det gledelig å se at den registrerte kortsvindelen går ned. I henhold til tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon ble det registrert kortsvindel for 200 millioner kroner i 2010, en nedgang på 15 millioner kroner fra året før. Bruk av chip i stedet for magnetstripe antas å være hovedårsaken til den gledelige svindelnedgangen.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.