Blunk-pilot igangsatt

Nå har SpareBank 1 SMN, som første bank i Norden, tatt i bruk en helt ny teknologi for betaling med kort. Ved å vifte foran kortleseren, blir kortet belastet og betalingen er gjennomført på et blunk.

Tidligere i vår skrev vi om at vi snart ville sette i gang med en pilot på kontaktløs betaling.

I midten av mai fikk til sammen 100 ansatte i SpareBank 1 SMN, BNbank og EnterCard tilgang til disse kortene, og de inngår nå i ei pilotgruppe som skal teste Blunk-teknologien internt. I løpet av kort tid vil omtrent 300 personer ha disse kortene. Den kontaktløse teknologien kan foreløpig bare benyttes i bankens personalrestaurant og Café Saldo. I tillegg har kortene både magnetstripe og chip, slik at de kan benyttes på vanlig måte i minibanker og betalingsterminaler.

Skal man derimot ut av landet, er det større muligheter for å benytte Blunk. London har kommet langt med teknologien allerede, og hit er det nok noen ansatte som skal reise i sommer. I Tyrkia, Polen og mange land i Asia har de også teknologien på plass for kontaktløs betaling.

– Visa synes det er storveis at vi starter med prosjektet, for det er ingen andre som har gjort det i Norge, forteller Nils Petter Johnsen. Han sier også at terminalleverandør Point, er glade for at SpareBank 1 satser på denne nyvinningen.

Ei uke etter at de første kortene var delt ut, var omtrent halvparten av dem tatt i bruk. Det gjøres ved at man lader dem opp i nettbanken, minibanken eller mobilbank. Man kan lade dem med inntil 30 000 kroner, og hver oppladning koster kr 7,50. Bortsett fra det er kortet gratis i bruk.

– Det er mange som spør om når de får denne løsningen på de vanlige visakortene sine, men det er vi usikre på foreløpig, sier Hilde Ottem Borgen.

Det som er sikkert, er at omtrent 5000 personer vil få muligheten til å bli med i ei større testgruppe i løpet av året. Ei Facebook-gruppe er opprettet for kortene, og her er det mulig å stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger til Cash Management i SpareBank 1 SMN. I tillegg til å være lettvint å bruke, er kortet unektelig en kul snakkis.


I London er det allerede mange brukersteder som benytter kontaktløse terminaler.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.