Boligmarkedet: For mange løver og for lite biff

Dagens boligmarked preges av at flere og flere av de som planlegger å bytte bolig vil kjøpe før de vil selge. Hva er konsekvensen av dette?

Jo – attraktive brukte boliger blir mangelvare i markedet, og de få som legges ut, opplever et interessenttrykk på linje med en biff som hives inn i et bur med utsultede løver… Med andre ord… det blir en heftig kamp om biffen, og prisen blir uutholdelig for svært mange løver – men som fortsatt er veldig sultne…

Hvordan kan man bidra til å snu denne tendensen og samtidig ta en strategisk god beslutning for egen privatøkonomi? Jo – planlegger man å selge, og ønsker å utnytte det gode salgsmarkedet, må man bruke muligheten til å kreve lang tid til overtagelsesdato. Dette åpner for muligheten til å selge nå, og trolig tjene svært godt på god timing. Samtidig kan man kreve ekstra lang tid til overtagelse, da boligkjøpere heller vil vente lenger på overtagelse av drømmeboligen, enn det å ikke få kjøpt ny bolig i det hele tatt. Den lange tiden til overtagelse bør gi rom for å finne noe nytt, samt at da vet man jo eksakt hvor mye penger man har å rutte med til den nye boligen.

Skulle man – mot formodning – likevel ikke finne ny bolig på denne tiden, og da måtte leie for en overgangsperiode, vil man unngå dyr mellomfinansiering som man risikerer ved å kjøpe først. Man vil jo bruke eksisterende bobudsjett til leieutgiftene, og når man til slutt finner sin neste bolig, er man superfleksibel med tanke på denne overtagelsen

Går du med planer om å selge din bolig hjelper vi deg  gjerne med å komme i gang. Ta kontakt med EiendomsMegler 1 for en hyggelig boligprat.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.