Øyprisen: Avstemmningen åpner

På Hitra og Frøya deles Øyprisen ut i år hvor 100.000 kroner går til to gode prosjekter på Hitra og Frøya. En bredt sammensatt jury har valgt ut alternativer – og i dag starter avstemmingen.

Det er valgt ut tre alternativer per øy. Søknadene fra lag, foreninger og enkeltpersoner er kommet inn etter en utlysning i lokalavisa Hitra-Frøya. Fra i dag 31. mai kan man sende inn sin stemme. 10. juni klokken 12 stenger vi avstemmingen og summerer hvilken Hitra-kandidat og hvilken Frøya-kandidat som har fått flest stemmer, og deler ut to ganger 50.000 kroner.

For å stemme sender man ØYPRISEN [kandidat] til 2242. Det koster 1 kr pr. stemme og hvert telefonnummer kan kun stemme en gang.

Øyprisen er et samarbeid mellom lokalavisa Hitra-Frøya og SpareBank 1 SMN.

Kandidat A: Frøya Band Reunion

Frøya Band Reunion (FBR) ønsker å bevare og videreutvikle musikkmiljøet på Frøya som bandmusikerne representerer. Etter suksessen med band reunion i april vil FBR gå i gang med prosjektet “Tribute to the Eagles” i samarbeid med grendalagene.

Send din stemme: ØYPRISEN A til 2242

Kandidat B: Livsglede for eldre

Elevene ved helse- og sosialfag ved Hitra v.g. skole samarbeider med organisasjonen Livsglede for eldre. De ønsker å ta eldre med på aktiviteter og opplevelser de ellers ikke har mulighet til.

Send din stemme: ØYPRISEN B til 2242

Kandidat C: Sindre Ulvær Mosand

Ung filmskaper og filmstudent som har flere lokale produksjoner bak seg. Sindre Ulvær Mosand ønsker å danne firmaet “Emperor studios” for å satse grundigere på filmkarrieren.

Send din stemme: ØYPRISEN C til 2242

Kandidat D: Husflidsforeninga Frøyværingen

Foreninga Frøyværingen har husflid og håndarbeid som hobby, og har startet et lite utsalg på Sistranda. Frøyværingen har planlagt flere kurs, blant annet i strikking og toving. Foreninga håper å kunne videreføre tradisjoner til nye generasjoner.

Send din stemme: ØYPRISEN D til 2242

Kandidat E: Frøya Taekwon-Do

Klubben har rundt tjue aktive medlemmer som trener konsentrasjon, disiplin og punktlighet. Klubbens medlemmer øver for å bygge en fredeligere verden og motvirke vold og brutalitet, og ønsker å videreutvikle en stabil og god arena for barn og unge på Frøya og Hitra.

Send din stemme: ØYPRISEN E til 2242

Kandidat F: Strand skolekorps

Strand skolekorps ønsker å lage et prosjekt som kulminerer i en internasjonal kulturkveld. Hovedmålsettingen for prosjektet er å forbedre integrasjonen mellom nye flerspråklige innbyggere og hitterværinger, slik at alle trives sammen og blir værende på Hitra.

Send din stemme: ØYPRISEN F til 2242

Juryen

To lokale juryer, en for hver øy, har avgjort hvilke prosjekter som ble med i finalerunden hvor en SMS-avstemming blant hitter- og frøyværinger avgjør hvem som får prisene.

Juryen er bredt sammensatt av Omar Pleym (kultursjef Hitra), Knut Arne Strømøy (kultursjef Frøya), Trude Tønder (Frøya Frivilligsentral), Eldbjørg Broholm (Hitra Frivilligsentral), Julia Charlotte Rudolfsen (Frøya vg. skole) og Kjartan Hjellset Eide (Hitra vg. skole).