Frøya Band Reunion og Livslgede for eldre vant Øyprisen

I dag ble vinnerne av Øyprisen på Hitra og Frøya kåret; Frøya Band Reunion og Livsglede for eldre. Vinnerne fikk 50.000 kroner hver som skal brukes til å glede eldre og til å samle gamle og unge musikere.

Øyprisen ble delt ut etter at det ble oppfordret til å sende inn søknader, og en uavhengig jury plukket ut seks kandidater som folket kunne stemme via SMS på. Det ble tre kandidater for hver øy, og hver øy fikk en vinner som kunne stikke av med 50 000 kroner hver.

Avstemmingen var veldig jevn, og ved første “sekundering” var det bare fire stemmer som skilte de tre i tet. To av disse stakk litt i fra, men da avstemmingen gikk mot slutten kunne fortsatt begge vinne. Imidlertid var det Frøya Band Reunion og Livslgede for eldre som stakk av med Øyprisen(e).

Livsglede for eldre, vinnerne på Hitra, er ungdommene med planer for å skape gode opplevelser for de eldste i lokalsammfunnet. De har planer om blant annet velværedag, sommerfest – og også å involvere lokale samarbeidspartnere for å få til mest mulig.

Frøya Band Reunion er et prosjekt som skal samle band til en gjenforeningsfest med gamle og unge musikere. Bak dette prosjektet står blant annet Johan Magnus Kjønnøy og Håvard Dyrø. Overskuddet fra tidligere arrangementer har gått til å dekke honoroar for de yngre musikerne for å bygge opp under spillegleden. Frøya Band Reunion har som mål å få til ett lignende arrangement i året.

– Vi syntes det er kjempegøy å være med på å bidra til slike tiltak! Det er også morsomt å dele ut penger ved å la folket bestemme hvem som får dem, sier Turid Ursula Frengen, banksjefen på Hitra-Frøya.

Øyprisen deles ut i samarbeid lokalavisa Hitra-Frøya og oss. Etter en innledende søknadsrunde, ble to lokale juryer enige om hvilke tre kandidater fra hver øy som gikk til finalerunden. Den ble avgjort med SMS. I overkant av 1 000 stemmer ble avgitt, med kun en stemme tillatt fra hver mobiltelefon.

Les artikkelen på hitra-froya.no om utdelingen.