Jippi, lønnsøkning!

I følge statistisk sentralbyrå har de fleste av oss gått opp mellom 4 % og 5 % i lønn fra 2009 til 2010. Mange vil også ha en økning også i år. Lønnsøkning er alltid kjærkomment, men husk at det er viktig å tilpasse sparingen til din nye økonomiske situasjon.

De fleste av våre kunder har en økonomisk gjennomgang med bankrådgiveren sin i forbindelse med inngåelse av lån eller andre viktige beslutninger i privatøkonomien.

Når du har denne gjennomgangen er utgangspunktet din inntekt, utgifter og andre aspekter som påvirker økonomien. Ut fra denne kartleggingen beregnes blant annet hvor mye du bør og har mulighet til å spare, enten du sparer til pensjonstilværelsen eller fremtidig kjøp av ny bil. Ved at inntekten din øker får du råd til å sette av mer penger til sparing, noe som er lurt å gjøre.

Sparer du til noe spesielt, for eksempel ny båt, vil du være i stand til å kjøpe deg båten raskere. Er det pensjonstilværelsen du sparer til vil det være ekstra viktig å justere opp sparingen. Ved at lønnsinntekten din går opp vil reduksjonen du opplever som pensjonist bli enda mer dramatisk.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.