Klar for TrondheimsHelg?

Ta kona på ryggen, ungene på armen, joggesko på rockefoten og kom deg til byen. Liker du folkeliv, mosjon, svette, blodslit og høy stemning? Da bør du være i Trondheim den første helga i september. Her blir det utøvet idrett på alle nivå i øvelser som spenner fra maraton til avansert shopping. Hele helga fylles i tillegg opp av god musikk fra scenen på Torget.

September har så vidt kommet i gang før det er på tide å komme seg opp av sofaen og få på seg joggeskoene. Adresseavisen og SpareBank 1 SMN inviterer til ei helg full av fysisk aktivitet og livlig underholdning.

Allerede fredag ettermiddag sparkes det hele i gang med konserter på Torget. Hopalong Knut og Lars Vaular skal sette stemningen for resten av helga. Lørdag stiller NTNUI med stand og fyller Torget med aktiviteter som blindefotball, fekting, klatring med mer.

Helga bygges opp rundt etablerte arrangement som SPRING-løp og Trondheim maraton, men det bys også på halvmaraton, ti og fem kilometers løyper. Her er det SPRING og Nidelv IL som har hovedansvaret, og de er allerede profesjonelle gjennomførere av denne type arrangement.

Den kanskje mest spektakulære øvelsen denne helga blir nok NM i konebæring. I Trondheim vil løypa gå opp Nordre, med hinder og vanngrav, før man kommer i mål ved Olavsstatuen. Planen er at barna også skal få sin versjon av denne merkelige sporten, og de skal bære bamsen sin rundt i løypa. De får også gratis konsert med Malin og Torstein på lørdag.

For dem som har shopping som sin største sport, vil det bli arrangert Mini-Toilldag lørdag ettermiddag. Om man ikke blir svett av det selv, er det store muligheter for at et og annet bankkort vil gå varme.

Søndag beveger arrangementet seg ut av bysentrum og det blir flere arrangement i Bymarka. Trondheim turistforening (TT) står for “Kom deg ut-dagen”, Norges Idrettsforbund og Trondheimsregionens Friluftsråd gjennomfører Norges nest største arrangement for funksjonshemmede med familiedag ved Haukvannet. NTNUI inviterer til orienteringsløp på alle nivåer. Et godt utgangspunkt for uteliv og fysisk aktivitet.

Samme helg arrangerer også SpareBank 1 SMN Finans NM i fotball på Lerkendal. Det vil med andre ord bli mye å glede seg til, og det er bare å sette av datoene og begynne å trene. Her står både heder, ære og mer til på spill. Tør du utfordre naboen til halvmaraton eller er det konebæring dere skal duellere i? Hvem finner den raskeste veien gjennom skogen med kart og kompass?

Planer for helga kan bli endret, så følg med på annonser som kommer.

På med joggesko og godt humør. Dette blir ei aktiv helg.