Ut av skapet under Moldejazzen

Moldejazzen nærmer seg med stormskritt. Det får meg til å tenke på det min kollega opplevde der for mange år siden.

På vår Facebook-side kan du vinne to billetter til Kaizers Orchestra den 20. juli. Delta nå »

Han dro til Molde på impuls, men manglet et sted å overnatte. Hotellene var selvfølgelig fullbooket, men han hadde ei venninne fra studietiden som bodde midt i byen. Selv skulle hun ikke være hjemme på den aktuelle dagen, men hun var grei nok til å låne bort gjesterommet sitt likevel. Avtalen var at hun skulle legge nøkkelen under dørmatta, og min kollega bare skulle låse seg inn.

Fordi han kom til Molde så sent, dro min venn rett på konsert og han hadde det ikke travelt med å komme seg i seng. Det ble derfor langt på natt før han fant nøkkelen under matta og låste seg inn i den mørke leiligheten. Instruksen var at gjesterommet var første dør på venstre side, og han gikk inn dit for å stupe i seng. I stummende mørke vrengte han av seg klærne og skulle til å klive opp i senga. Da hørte han at det rørte på seg under dyna og plutselig ble lyset skrudd på.

Hvem som skrek høyest har de fremdeles ikke blitt enige om. En voksen dame lå i senga og begge var stive av skrekk. Hun trodde noen hadde brutt seg inn på rommet, og han var overbevist om at han hadde gått inn i feil leilighet.

– Unnskyld, unnskyld, unnskyld, stotret min venn mens han rygget ut. Han grep tak i døra og ville storme ut av rommet. Problemet var bare at han hadde grepet skapdøra, og i forfjamselsen løp han rett inn i skapet.

Da fikk han summet seg, samtidig som hun i senga hadde fått tilbake munn og mæle. Det viste seg at det var huseierens mor som også var på impulstur til Moldejazzen. Hun hadde nøkler til leiligheten og brukte å benytte den når hun trengte det. Dattera visste ikke at mora skulle komme, og derfor oppstod den pinlige situasjonen.

Det ble sengeplass til min kollega. Mora flyttet seg til datteras soverom, men det tok litt tid før han fikk sove. Til dags dato omtales han som ”han som kom ut av skapet under Moldejazzen” i venninnas vennekrets.

Gled dere til Moldejazz. Her kan alt skje, men husk å slå på lyset og sjekk innholdet i senga før du legger deg.

SpareBank 1 SMN er generalsponsor for Moldejazz.