Finn Haugan: – Lave tap gir et godt halvårsresultat

Informasjonsdirektør Hans Tronstad har intervjuet konsernsjef Finn Haugan i forbindelse med  halvårsresultatet i 2011. Med lave tap kan SpareBank 1 SMN levere et godt halvårsresultat.

Risiko er et fokusområde for SpareBank 1 SMN, og et dårlig bankresultat er ofte knyttet til tap. Når vi nå har lave tap kommer det av et langsiktig arbeid som gir resultater – også i en tid der verdensøkonomien er urolig. Finn mener dagens situasjon ligner en del på det vi så i 2008 hvor vi den gang brukte en svært vellykket “is-i-magen”-strategi. Ambisjonene er de samme denne gangen, uten at han tror dagens situasjonen har samme omfang.

Snarere tvert i mot; SpareBank 1 SMN har nesten ingen eksponering mot de markedene der uroen er – i tillegg til at banken har mye reserver slik at banken som sådan står sterkt rustet. Det har imidlertid de siste årene blitt dyrere for bankene å låne penger, og etter at DnB NOR nå har varslet at de blir å øke renten og rentemarginen, gjør man klokt i å ta høyde for høyere rente.

Konsernsjefen er også imponert over kundeveksten i en tid der en av våre konkurrenter varslet tydelig til markedet at SpareBank 1 SMN var hovedkonkurrenten – uten at de har klart den konkurransen med oss. Vi har vokst mer selv, og Finn er imponert over innsatsen fra de ansatte.

I neste måned har Finn Haugan vært leder i 20 år i SpareBank 1 SMN, noe vi vil komme tilbake til her på bloggen.