Konsernsjefen ble forfulgt

Alt er mulig i SpareBank 1 SMN hvis man tar et initiativ. At vi er en åpen og nær organisasjon fikk Tom Andre Bredesen erfare da han ba om å få følge konsernsjefen Finn Haugan en dag på jobb.

Tom Andre Bredesen jobber som finansrådgiver på Fosen. I en utviklingssamtale med sjefen sin ytret 23-åringen ønske om å være med Finn Haugan en dag på jobb. Bakgrunnen for at Tom Andre ønsket dette, var at han ønsket bedre forutsetninger for å forstå virksomheten han har jobbet i de siste tre åra.

– Jeg fikk en ide om at det ville vært spennende å se hvordan hverdagen til Finn er, og hvordan de leder banken. Det nevnte jeg for sjefen min i en medarbeidersamtale, forklarer Bredesen. Banksjef Linda Iversen tok ham på ordet og sendte en forespørsel til Finn Haugan. Han tente også på ideen og det samme gjorde HR-avdelinga. Dermed var det bare å finne en dato for å gjennomføre” forfølgelsen”.

– Vi ble begeistret for henvendelsen, for alt initiativ er positivt. Her hadde vi en flink rådgiver på Fosen som signaliserte at han ville ha bedre forutsetninger for å forstå banken. Det er viktig at de ansatte tar seg tid til å stoppe opp og ta initiativ, sier HR-sjef Jan-Eilert Nilsen. Han trekker fram alle aktivitetene i bedriftsidrettslaget som gode eksempler på at de ansatte tar ansvar og skaper gode tiltak for hele banken.

Tom Andre fulgte Finn en hel dag. Dagen startet med konsernledermøte, der Bredesen fikk være flue på veggen. I to og en halv time var han vitne til at konsernlederne gjennomgikk relevante saker og besluttet hva som skulle legges fram for styret. Deretter måtte han vente på at Finn hadde møte med BNbank, vedrørende ansettelse av ny administrerende direktør. Den siste delen av dagen gikk med til telefonmøte med SpareBank 1-alliansen. Hva som ble sagt og besluttet i møtene, sier ikke Bredesen noe om. Han ble ilagt streng taushetsplikt.

– Det var mindre stivt enn jeg trodde, og det virker som om de kjenner hverandre godt. De var absolutt folkelige, sier observatøren. På forhånd visste han lite om hvordan ledelsen i banken jobber, men nå har han fått bedre innsikt i hvordan prosessene på toppen foregår.

– Det var en spennende dag, og jeg merket at det var hektisk for Finn. Han hadde ikke mye tid innimellom, forteller 23-åringen. Han synes det var motiverende at Haugan tok seg tid til å ta ham med. På tampen av dagen fikk han likevel tid til å prate litt med konsernsjefen og nå er han veldig motivert til å fortsette sin karriere i SpareBank 1 SMN. Dagen gav mersmak og han kan godt tenke seg en jobb i staben etter hvert.

– Er det ikke ti år til Finn skal gå av?, flirer Tom Andre på telefon fra Fosen.