Stor stemning på Rønningen

Trondheimshelgas familiedag på Rønningen ble en flott opplevelse på for hundrevis av familier. Klimaks ble konebæring og bamsebæring på gresset nedenfor hovedbygget.

Bamsebæringa ble en populær aktivitet på Rønningen. Over 300 unger deltok i den 120 meter lange hinderløypa og det var full fart fra start. Mens noen av ungene bykset gjennom trassen i voldsomt driv, måtte noen av de yngre deltakerne ha litt assistanse underveis. Løypa gikk over hekker, bildekk, halmsekker og vanngrav. Publikum stod tettpakket og heiet og det var stor stemning på Rønningen.

Etter at ungene var ferdige, var det klart for NM i konebæring. 16 par stilte til start. Noen av dem hadde trent, men de fleste kastet seg ut i det på sparket. Ola Furuhaug hadde meldt seg på sammen med kona, men etter at han mistet henne i marka på vei opp til Rønningen måtte speaker be noen av de framøtte være stand-in. Trude Kiknes var sporty og stilte opp. Etter at de to ble koblet, fant de ut at de jobber i samme bygg og dermed har mulighet til å trene litt før neste år.

Det var ingen krav om at deltakerne måtte være gift eller kjærester. Her var det fritt fram å finne noen som var lette nok til å kaste på nakken. Kravene var at den som ble bært var over 50 kilo og at deltakerne var over 18 år.  Før start trente noen av parene på teknikk, mens andre nøyde seg med å kline i startteltet.  

Deltakerne hadde litt forskjellig ambisjonsnivå.

– Målet er å fullføre uten å spy, sa en av de impulsive. Mens Gunhild Presthus og Harald Svarli allerede hadde begynt å planlegge hvordan de skulle bruke de 5000 kronene og SPA-oppholdet på Britannia hotell.

Deltakerne måtte gjennom en semifinale, hvor vinnerne gikk direkte videre. I løpet av de fire heatene var det liten tvil om at en del av deltakerne fikk kjenne på smerteterskelen. Noen knall og fall ble det også, til stor glede for publikum. Heldigvis ble ingen skadet nevneverdig. Den beste andreplassen gikk også til finalen, som inneholdt fem par.

Tre par skilte seg tidelig ut i tet, men det ble snart klart at Presthus/Svarli hadde gode grunner til å ha planene klare for 1.premien. De tok til slutt en suveren seier, fulgt av Guro Tveit og Baro Kristiansne på andreplass og Gunn og Robert Skarset på tredje. De to siste parene fikk dele fjerdeplassen. Det var Hanne Breiset og Arild Overvik og Trude Kirknes og Ola Furuhaug.

– Dette var en herlig seier. Helt fantastisk, sa Svarli anpusten etter målgang. Pengene skal paret bruke på reise og SPA-oppholdet blir en deilig feiring for såre muskler.