Trondheimshelga ble suksess

Den første Trondheimshelga er historie, og etter den fantastiske oppslutninga i helga kan det være den første i en ny tradisjon.

Lørdag var det klart for full fart i Midtbyen, med løpearrangement i alle varianter. Over 1200 løpere stilte til start i på de forskjellige distansene. Omtrent 100 dristet seg til helmaraton, 600 løp den halve distansen og 400 stilte til start på de kortere løypene. I tillegg løp 100 barn “mini-maraton” og med dette opplegget har Trondheim Maraton virkelig styrket sitt omdømme og det ble en skikkelig folkefest.

Søndag storkoste omtrent 1500 mennesker seg på Haukvatnet og på Rønningen. Med familiedag begge steder, snille værguder og folk i topp stemning, ble det to fantastiske arrangement. Den største underholdninga fikk de som var på Rønningen og fikk med seg trøndersk meserskap i bamsebæring og NM i konebæring. Over 300 unger løp den 120 meter lange hinderløypa både med og uten bamse. Konebæringa var også veldig underholdende, der 16 par stilte til start. Noen bar på kona, noen på kjæresten, mens ett par ble koblet like før start da en av konkurrentene hadde mistet kona i marka. Ambisjonene før startskuddet gikk, varierte fra å unngå å spy til å ha klare forventninger om å innkassere seieren.