VIDEO: Vi lanserer neste generasjons mobilbank

Mobilbanken og appene våre har gjennomgått en “ekstrem makeover”. Designet og brukervennligheten er løftet betydelig og nettbanken er tilpasset små telefonskjermer og iPad. I tillegg er det lagt inn en del viktige nye tjenester du kan ha behov for på farten.

Det viktigste med våre nye apper og den nye mobilbanken har vært å skape en gode brukeropplevelse tilpasset skjermflatene, samtidig som at kundene skal ha enkel og hurtig tilgang til sin dagligbank.

Den teknologiske plattformen er byttet ut, noe som betyr at vi i prinsippet kan tilby hele bredden av tjenester som vi har i nettbanken. Vi tror ikke at kunden ønsker alle nettbanktjenestene tilgjengelige i mobilkanalen, men banktjenester som de trenger når de er på farten – og det er disse tjenestene vi har valgt å tilby nå. Flere tjenester vil komme til i løpet av høsten.

Den desidert mest populære tjenesten er saldosjekk. Nå tilbyr vi de 200 (!) siste transaksjonene med detaljert informasjon. Andre populære tjenester er regningsbetaling, mottakerregister, forfallsregister og overføringer mellom egne konti.  Dette er tjenester kundene finner i mobilbanken. I tillegg har vi lagt inn SMS-bank, sperre kort, melde skade, to nye kalkulatorer, venneregnskap, bestille rådgivningstime og mulighet til å bli kunde.

Det er nesten halvannet år siden SpareBank 1 lanserte mobilbank på iPhone. Siden den gang har vi spurt kundene om tilbakemeldinger, forbedringsforslag og kommentarer. Det har vi fått mange av. Disse tilbakemeldingene har vi brukt til å lage ny versjon av mobilbanken og appene. De beste tjenestene lager vi nettopp sammen med kundene.

Android: https://market.android.com/details?id=no.sparebank1.mobilbank
iPhone og iPad: http://itunes.apple.com/no/app/mobilbank/id463742159?ls=1&mt=8
Eller bruk søkeord: mobilbank – sparebank1 – sparebank 1
Nettleser (på mobiltelefon): https://m.sparebank1.no

Du trenger et nytt passord for å bruke appen
Du setter passordet i nettbanken under menypunktet “Mobil”, “Koder og passord” og “Passord”. Dermed har du tilgang til saldo og overføring mellom egne kontoer. Skal du betale regninger trenger du i tillegg engangskode fra den blå brikken du vanligvis bruker, eller du kan logge inn med BankID på mobil.


Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.