Clooney-parodi trekkes fra nettet

DnB NOR mener SpareBank 1 SMN ble vel mye flaks til del etter at Clooney-parodien har spredt seg som en farsott i nye og gamle medier i dag. Med trussel fra vår største konkurrent om å forfølge saken juridisk har SpareBank 1 SMN valgt å ta filmen av lufta.

Det var i forbindelse med stipendutdelingsshowet Tæl i Olavshallen i Trondheim tirsdag kveld banken laget en lokal vri på DnB NORs velkjente reklamefilm. Mona Grudt og Marvin Wiseth tok utfordringen på strak arm.

Den lokale varianten ble lagt merke til, også ved DnB NORs hovedkontor på Aker Brygge. I ettermiddag fikk SpareBank 1 SMN klar beskjed: Ta filmen av lufta, ellers så forfølger vi saken juridisk. Banken viste til  åndsverkloven såvel som som markedsføringsloven.

– Dette var utelukkende godt ment, men vår konkurrent så det ikke på samme måte. Jeg har vel aldri følt meg som et brudd på åndsverksloven før, sier konserndirektør Marvin Wiseth i SpareBank 1 SMN som i den omstridte filmen gikk til sengs med tidligere Miss Universe fra Stjørdal, Mona Grudt.

Uten å ta juridisk stilling til påstandene om lovbrudd, gjør SpareBank 1 SMN det enkelt for DnB NOR og har nå fjernet filmen fra så vel YouTube som bankens egen blogg.

Trønder-Avisa spurte for øvrig sine lesere i går om hvilken av de to filmene som var best. 86 prosent har svart Mona og Marvin-alternativet, de andre holdt en knapp på DnB NORs innleide stjerne fra Hollywood.