Lommepengekortet – et bankkort tilpasset barn

I forbindelse med Sparebankuka neste uke lanserer vi Lommepengekortet. Det er et bankkort tilpasset barn, med tilpasninger og flere sikkerhetselement. Kortet gjør at voknse i mindre grad trenger å ha kontanter tilgjengelig, og kan samtidig kan lære barnet bruk av kort i trygge omgivelser.

Bankkort er det mest brukte betalingsmiddelet i Norge i dag. Foreldre har i mindre og mindre grad kontanter tilgjengelig, og det er ofte en utfordring å skaffe kontanter når barn har bruk for penger til småhandel; 70 % av våre kunder som har barn i alderen 10-12 år, oppgir at det ofte er en utfordring å ha penger tilgjengelig for sine barn i forbindelse med småhandel.

De oppgir også at et bankkort tilpasset barn under 13 år vil tilfredsstille dette behovet. Et slikt kort vil samtidig ha god oppdragende effekt og bidra til nytting læring i trygge omgivelser – en reise foreldre og barn kan gjøre sammen.

Lommepengekortet er en praktisk og pedagogisk tilnærming for å øke barns bevissthet rundt bruk av kortet.

Kortet kan kun brukes dersom det er penger på konto, det er øvre beskrankninger på bruk, det kan ikke brukes på internett, det har ikke identifikasjon, det er gratis å bestille nytt hvis det mistes, og foreldrene har full kontroll i nettbanken og i mobilbanken over bruk og saldo. I tillegg kan man også overføre penger til bankkortet med SMS.

I går hadde Her og nå på NRK P1 et innslag om produktlanseringen. Innslaget kan du høre her (saken starter 8 minutter ut i innslaget).

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.