20 ansatte fikk Medaljen for lang og tro tjeneste

På onsdag ble Medaljen for lang og tro tjeneste delt ut til 20 av våre ansatte. Mottakerne har vært ansatt i banken i 30 år, og buketten i bildet over har vært ansatt i banken siden 1980.

Bjørg Rønning var en av dem som fikk medalje og hun har ventet på denne. Sjefer har kommet og gått, men hun har vært i kassen på Namsos i mange år etter at hun kom dit fra kontrollgruppen i Namsos. Nå har hun snart vært ansatt i 31 år, og på grunn av sykdom har hun hatt som mål å stå i jobben til hun har fått medlajen.

– Dette var stort, men jeg synes egentlig ikke jeg har vært her så lenge. Det har gått kjempefort og jeg stortrives i godt lag med kollegaene mine, smiler Bjørg. Medaljen skal hun ha i stua og vise fram, for den er hun stolt over å ha fått. Jobben med å stå i bankens førstelinje har endret seg mye fra hun startet, og hun har fulgt med i utviklinga. Nå skal hun fortsette å jobbe så lenge kroppen tåler det. Den dagen det er slutt, kommer hun til å savne en flott arbeidsgiver som har gitt mange gode stunder i over 30 år.

– SpareBank 1 SMN har vært en god arbeidsgiver og da er det ekstra artig å få medaljen, sier Inge Svensson som også var en av mottakerne av medaljen.

Han startet sin karriere i banken med å håndtere posten. Deretter ble han forfremmet til å sitte i kassen for skillemynt, før han ble videre forfremmet til kasse. En torsdag ettermiddag fikk han imidlertid beskjed om at på mandag skulle han starte som rådgiver. Noen opplæring fikk han ikke før han startet. Halv ni mandag morgen stod stortingsrepresentant Robert Eriksen i døra. Han hadde kjøpt seg bolig og trengte forskudd utbetalt etter en uke og hadde overtakelse om to uker.

– Da ble det MasterCard på 25 000 kroner, og så hadde jeg en uke til å få til resten av lånet. Learning by doing! Det var harde tider, flirer Inge. Nå er han imidlertid fullt utlært med stor portefølje, og kravene til rådgiverne er blitt hevet med innføringen av autorisasjonsordningen for rådgivere.

Mange av kundene har han hatt i flere tiår, og det blir mer enn nok å gjøre. Hvis han er på ferie eller er syk når kundene ringer, venter de med bilkjøp og nye boliglån til han er tilbake. Å bruke noen andre er for mange utenkelig.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med arbeidsgiveren min. De lar meg få lov til å engasjere meg i lokalsamfunnet gjennom festivaler og idretten, og i gjengjeld får jeg et større nettverk og en innfallsvinkel mot nye kunder. Jeg får skapt merverdi for banken gjennom relasjonsbygging. Det er ikke alle forunt å ha en sånn arbeidsgiver, forklarer Inge.

Den som har bidratt med 30 års innsats for samme arbeidsgiver fortjener heder. Derfor er Medaljen for lang og tro tjeneste en utmerkelse som verdsettes ekstra høyt både av giver og mottaker. Når arbeidsgiver søker om tildeling av Medaljen på vegne av en ansatt, betyr det langt mer enn en gave.

Den representerer en tradisjon med solide verdier, og er et varig bevis på mottakers innsats og betydning.

Medaljen for lang og tro tjeneste
Det er arbeidsgiver som søker om tildeling av Medaljen for sine ansatte, og står for overrekkelsen. Medaljen tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Kriterier for tildeling
1. Medaljen for lang og tro tjeneste kan tildeles alle arbeidstakere som har tjenesteforhold knyttet til virksomhet registrert i Norge.
2. Arbeidstakeren må ha vært i tjeneste hos samme arbeidsgiver/arbeidsgivergruppe i minst 30 år. Medaljen kan også tildeles pensjonerte arbeidstakere. Kravet om 30 års ansettelse før pensjonering må oppfylles.
3. Arbeidstakerens tjenesteforhold må hele tiden ha vært uklanderlig.
4. Arbeidstakeren kan ha en eierandel på inntil 33 prosent i bedriften. Når det gjelder familie eller andre nære forhold mellom søker og mottaker, gjelder vanlige habilitetsregler.

På bildet: 1. rekke: Geir Aas, Kathe Nilsen, Bjørg Rønning, 2. rekke: Pia Kvernrød, Ann Helen Kanck, Ann Heidi Sagestad Brenna. 3. rekke: Marie Løkken, Vigdis Hovd Lorvik, May W. Skjerve 4. rekke: Vigids Vanderås, Tomm Bøyesen, Asbjørn Løvtangen 5. rekke: Bjørn Idar Musum, Inge Svensson, Torgunn Føll Schumann fikk utdelt Medaljen av Per Axel Koch (bakerst t.v.) under en høytidelig middag i banken i forbindelse med repskapsmøte. I tillegg mottar Jonny Sanfærhus, Karsten Johansen, Morten Tvete, Sigrun Østerås og Terje Stokke Hammer medaljen ved en senere anledning. Finn Haugan er stolt arbeidsgiver bakerst t.h.