Frist meg inn i ledelse

I de fantastiske omgivelsene tilhørende Romsdalsmuseet, nemlig Chateauet i Molde, ble nettverkssamlingen for kvinner arrangert torsdag 27.oktober.

Under tittelen ”Frist meg inn i ledelse” hadde banken invitert kvinner i ulike lederroller til en samling med fokus på kvinner i ledelse. I alt 45 damer fra Molde og de omkringliggende kommunene hadde tatt turen til Chateauet hvor damene i bedriftsavdelingen til banken hadde stelt i stand til både faglig påfyll og sosialt samvær.

Den tidligere fruen i huset, Laura Hanssen, var kjent for å invitere til selskapeligheter, og i hennes ånd var det både vakker musikk og god servering torsdag kveld. Tæl-vinner Ramona Myren stod for det musikalske innslaget, både til velkomst og ved å holde en minikonsert etter den faglige delen. En fantastisk vokalist, gitarist, pianist og komponist som vi håper å høre mye fra framover.

Karin Norli fra banken holdt innlegg om pensjon og den nye pensjonsreformen. Dette er et stort og omfattende tema, men de oppmøtte fikk grei oversikt over hva dagens ordning handler om og ikke minst en oppfordring om å se på hva den enkelte kan forvente seg den dagen de når pensjonsalder. Du kan lese mer om pensjon på blogg.smn.no/pensjon.

Kveldens hovedforedrag ble holdt av Elbjørg Gui Standal. Elbjørg er i dag studierektor ved handelshøyskolen BI, og har en lang og variert merittliste hva det lederroller angår. Hun har ledet både private og offentlige virksomheter, og har hatt svært mange styreverv i sin karriere. Elbjørg hadde i sitt foredrag fokus på at hver kvinne (eller mann) må finne sin rolle i et lederteam, og at man må gjøre seg synlig for å oppnå de vervene man ønsker seg. Hun mener det er for få kvinnelige styremedlemmer, og det fortsatt finnes fordommer mot kvinnelige ledere.  Med sin erfaring og fagkunnskap ga Elbjørg deltakerne mange betraktninger til ettertanke.

Formålet med samlingen var å gi litt påfyll utenom det man får ellers i en travel hverdag, men først og fremst dreide det seg om å skape en arena der kompetanse utveksles og nye kontakter knyttes.

Kvelden og samlingen var en stor suksess, og et tydelig savnet tilbud. Ønsket om flere samlinger er allerede fremmet, og arrangementkomiteen er veldig positiv til å gjenta begivenheten.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.