Har du kjørt for langt?

I forsikringsavtalen din er det opplyst om avtalt årlig kjørelengde på bilen, og hva kilometerstanden kan være per en dato. Husk at det er ditt ansvar og følge med at bilen ikke har kjørt for langt. Hvis du får en skade og det viser seg at du har kjørt mer enn det som er avtalt kan erstatningen bli redusert – eller i verste fall falle bort.

Har du forsikringene dine hos oss i SpareBank 1 finner du forsikringsavtalene dine i nettbanken. Her kan du selv enkelt endre kjørelengden – når det passer deg!

Hva skjer ved skade?
Kunden har avtalt 12.000 i kjørelengde for sin bilforsikring. Ved skade viser det seg at han har kjørt for langt; riktig kjørelengde skulle ha vært 16.000. Kunden får kaskoskade pålydende kr 70.000. Avtalt egenandel på kr 6.000.

Premie Utbetalt erstatning
(fratrukket egenandel)
Kjørelengde: 12.000 Kr 3.708 Kr 57.700
Kjørelengde: 16.000 Kr 4.040 Kr 64.000

Liten forskjell i premie, men stor forskjell i erstatning! Ha en sikker biltur!

 

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.