Nominert til Rosing brukervennlighetspris

- Vi er veldig stolt over å være nominert, sier markedssjef Bodil Andersen. Banken er nominert for sin elektroniske års- og kvartalsrapport.

Det var opprinnelig sendt inn ni forslag til kandidater for prisen. Deretter ble fem valgt ut til å presentere sine løsninger.

– Det føltes som å være oppe til muntlig eksamen, forteller Bodil. Hun la vekt på at banken har gått over fra en dyr, treg og uproff produksjon til en rask, rimelig og brukervennlig løsning.

– Normalt sett er man opptatt av brukervennligheten ut mot sluttbrukeren, men vi har også vært opptatt av brukervennligheten til dem som skal lage produktet. Årsrapporten er et stort samarbeidsprosjekt mellom marked, informasjon og økonomi/regnskap. I tillegg er bankens ledelse, styret og revisjon involvert. Det er derfor mye effektivitet å hente internt på en slik produksjon, forklarer Andersen.

Den nye løsningen er laget i samarbeid med Kantega. De har bistått i utviklingen av en digital løsning for kvartals- og årsrapporter på nett. Løsningen har også predefinerte tabeller og resultatoppsett samt notatstøtte som forenkler det interne arbeidet med utarbeidelse av rapporten betydelig.

– Vi henter tallene fra excel og får dem inn i riktig format med et tastetrykk. Ting ser bra ut fra starten, noe som forenkler arbeidet vårt betraktelig, sier Andersen.

For sluttbrukeren merkes først og fremst effekten i bedre og mer oversiktlig tilgang til rapportene. Det er lett å gå inn i analyser og manøvrere seg rundt omkring i rapporten. Muligheten til å laste ned regnskapsdata til excel, bedre søkefunksjonalitet og utskrift av pdf gjør det enkelt å få tak i konsentrert data. En engelsk versjon av rapporten er også laget.

Årsrapporten kan du se på aarsrapport.smn.no.

Presentasjonen førte til at SpareBank 1 SMN nå er en av tre sluttkandidater. De to andre er en NSB-app og Dib.

Rosing arrangeres av den Norske Dataforening. Det deles ut priser i 12 kategorier, og en av dem er Brukervennlighetsprisen. Konkurransen er åpen for norskutviklede IT-produkter, som viser utmerket tilpasning til brukere og oppgaver, samt intuitiv brukerinteraksjon og bevisst formgivning.

Vinneren avsløres ved prisutdelingen på Rosingdagen i Oslo 21. november, og mottar en statuett og et diplom. Rosingdagen består av en konferanse på dagtid, og festaften med utdeling av priser og underholdning på kvelden.