Stemmer verdien på innboet med forsikringssummen?

Det viser seg – etter boligbranner – at mange husstander ikke har tilstrekkelig forsikringssum på innbo og løsøre. De opplever dermed økonomisk tap på grunn av at forsikringssummen ikke strekker til. Derfor er det viktig å sette riktig forsikringssum!

Forsikringssummen angir hvor mye du maksimalt kan få igjen etter en skade, og det er du som bestemmer hvor mye du skal forsikre innboet for. Den nøyaktige verdien av innboet får en bare ved å foreta opplisting og verdisetting av hver enkelt gjenstand i hele boligen. Hvis du snur huset opp ned – hvor stor er verdien av det som faller ut?

Det er ikke alltid like enkelt å beregne slikt, og er du usikker på hvilken forsikringssum du skal velge så kan FNHs innbokalkulator være en veiledning. Denne kalkulatoren er basert på antall rom i boligen, antall personer i familien og standarden på møbler, klær og annet innbo. Kalkulatoren gir et forslag til forsikringssum på innbo/løsøre. Har du hjemforsikring via medlemsorganisasjon bør du undersøke om den er dekkende for ditt innbo ettersom det er ulike forsikringssummer for de kollektive forsikringsordningene.

Tips: For å dokumentere dine eiendeler så er et godt tips å ta bilder eller film av innbo og løsøre i alle rom i boligen. Ta også med alt som befinner seg i skuffer og skap. Lagre dette elektronisk – for eksempel på nettsted eller mail. Da har du alltid tilgjengelig dokumentasjon dersom uhellet skulle være ute!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.