Handler du julegavene der det er billigst?

Mange av oss står i ferd med å kjøpe julegaver til familien, og det er ikke bare når det gjelder selve gavevalget det er vanskelig å velge. Også hvor og hvordan du kjøper har stor innvirkning på hvor langt julebudsjettet rekker. Selv følger jeg noen enkle regler for å sikre at jeg får maksimalt igjen for pengene i gavejungelen.

Den viktigste julegaven jeg fikk i fjor var tipset om Prisjakt.no, som også finnes som apper til iPhone, Android og Nokia. Dette er en god sammenligningsportal hvor du kan søke opp priser på det meste av elektronikk og hvitevarer. Bruker du smarttelefon er det utrolig enkelt. Faktisk kan du scanne strekkodene på varen i butikken, og så finner applikasjonen hva varen koster hos andre nettbutikker og forhandlere.

Selv sparte jeg 30 % på kjøp av TV sammenlignet med prisen jeg fant den for i butikken.

På nettsiden finner du også prishistorikk. Mange varer gjør et mystisk prishopp rett før jul. På Prisjakt.no kan du følge med på hvor mye prisen har gått opp, og gjøre en vurdering av om du heller vil vente til den blir satt ned igjen på nyåret.

En annen ting er at prisene faktisk varierer betydelig mellom nettbutikk og fysisk butikk. Også innen samme kjede. Dersom du er fortrolig med netthandel så vil det å bestille gaver på nett normalt kunne gi deg 10 – 30%  lavere pris enn å gå i elektronikkbutikken. Om du ikke er så fortrolig med netthandel så kan kanskje et alternativ være å alliere seg med noen de første gangene du handler på nett.

Med disse rådene kan i hvertfall de harde pakkene bli litt rimeligere.

Prøv ut tjenesten selv på  prisjakt.no.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.