Marvins London

Vår konserndirektør Marvin Wiseth lanserte fredag sin nye bok, Marvins London; en trønders reiseguide til storbyen. Marvin kaller boka en kjærlighetserklæring, og ingen tradisjonell reiseguide.

- Dette er en kjærlighetserklæring til byen jeg har besøkt over 130 ganger. Boka er veldig meg, og det har vært artig å jobbe sammen med teamet. Jeg synes resultatet ble veldig bra, sier Marvin.

Boka er ingen tradisjonell reiseguide, men en introduksjon til det Marvin setter mest pris på i storbyen. Den kan også leses som ei bok for de som ikke har tenkt å bruke den som reiseguide.

Når det gjelder innholdet i boka tar den både for seg historie, kunst, politikk, shopping og mat. Når det gjelder sistnevnte er det ikke bare snakk om flotte restauranter med hvite duker, men like mye av den maten Marvin elsker. Hamburger og ”real mat” går derfor mye igjen.

– Jeg har spist på alle de restaurantene jeg anbefaler – og også på de stedene jeg ikke anbefaler, forklarer forfatteren.

Mona Grudt var med på fredagens lansering som selvfølgelig foregikk på Lille London. De to har fått mye oppmerksomhet for filmparodien av ”Clooney-reklamen”. De har fått mange spørsmål om hva som skjer videre for paret som kjøpte seg et falleferdig småbruk på Stjørdal.

– Jeg er ingen handyman, så det er Mona som driver å pusser opp. Vi har jo delvis flyttet inn, smiler Marvin på spørsmål om hvordan det går på småbruket.

Mona støtter seg til den forklaringen.

– Vi har fått tilbud om isolasjon og forskjellig fra folk som har sett filmen. Marvin er ikke så handy, spesielt ikke nå som han har brukket armen. Han bidrar på andre måter. Nå har vi jo for eksempel kjøpt høns, og Marvin er jo glad i ferske egg til frokost, flirer Mona. Hun forteller at responsen på videostuntet har vært over all forventning. Både Mona og Marvin forteller at folk de møter på gata har fått det med seg, og at tilbakemeldingene ikke lar vente på seg.

– Når jeg går på gata er det mye godt voksne damer som roper etter meg. ”Der går han derre Clooney”, gliser Wiseth.

Mona har også bidratt litt i boka, og kommer med gode shoppingtips. Marvin forklarer at det er fordi han selv ikke har så god greie på det området. Nå håper Mona at Marvin kan vise henne rundt i London, slik at filmparet får sin bryllupsreise.

Boka er gitt ut av det ferske forlaget Schrøder forlaget. Denne boka blir deres andre bokutgivelse. De har også gitt ut en kalender med bilder fra Schrøderstiftelsens arkiver.  Rolf Rolfsen, Ivar Mølsknes, Kai Biermann og Miriam Nodbotten er de fire som driver forlaget, og Marvin Wiseth er styreleder.

– Det var kjempeinteressant for forlaget at Marvin er glad i London. Vi drodlet litt i forkant og Marvin stilte opp. Det ble et fint prosjekt for oss og et samarbeidsprosjekt. Marvin har ført pennen, mens vi andre har bidratt på andre måter. Det har blitt en veldig personlig bok og det har vært kjempeartig å jobbe med ham, forteller Miriam. Forlaget planlegger nå flere bøker i 2012, og håper de skal klare å etablere seg i en bransje de ikke har vært så mye borti tidligere. De har også en tanke om at det kan bli aktuelt å få andre profilerte trøndere til å lage liknende bøker om andre byer.

Marvin utelukker ikke at han kommer til å skrive flere bøker. Drømmen er en bok om Winston Churchill, men han tror det er mer sannsynlig at han kommer til å skrive en bok om Trondheim.