Først ut: Vi lanserer mobilbank på Windows Phone 7‎

Som første bank i Norge lanserer vi mobilbankapp på Windows Phone 7.

Last ned appen fra Windows Marketplace »

– Det er gøy å kunne tilby en mobilbank som er 100 % tilpasset denne type telefoner, sier mobilbankansvarlig Baard Slaattelid i SpareBank 1. – Det viktigste med alle våre apper og mobilbank er å skape gode visuelle opplevelser tilpasset skjermflatene, samt at kundene skal ha enkel og hurtig tilgang til sin privatøkonomiske informasjon, forteller Slaattelid. I prinsippet kan vi tilby hele nettbanken i mobile kanaler, men våre kunder har så langt sagt at de kun ønsker banktjenester som er relevante når de er på farten. Derfor har vi også laget en app som gjør at du slipper å ha med deg den blå kortleseren, men kan lage engangskode direkte på mobiltelefonen din.

Vi har allerede apper for iPhone, iPad og Android, med ambisjoner om å være på alle de mest brukte mobilplattformene. Nå lanserer vi app for Windows Phone 7, og for alle andre telefoner med nettleser så kan man bruke mobilbanken ved å peke inn nettleseren til https://m.sparebank1.no. Da har vi dekket en stor del av mobiltelefonene som brukes.

– Vi har ambisjoner om å være på de mest brukte mobile plattformer. Windows har foreløpig en relativt beskjeden markedsandel, men det forventes at dette vil endre
seg. Microsoft har alle forutsetninger for å ta opp kampen med Apple og Google.

De mest populære tjenestene
Den desidert mest populære tjenesten på iPhone, iPad og Android er fremdeles saldosjekk.  I tillegg ser vi at regningsbetaling, mottakerregister, e-faktura, forfallsregister og overføringer mellom egne konti er ofte brukte tjenester.  Alle disse tjenestene tilbys derfor nå også på Windows Phone 7. Vi har også lagt til andre tjenester som SMS-bank, sperre kort, melde skade, kalkulatorer, venneregnskap, bestille rådgivning, bli kunde osv

– Vi er veldig spente på hvordan mobilbankappen vil bli mottatt av Windows Phone 7-brukere, avslutter Slaattelid.

Se flere bilder av appen her.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.