Næringslivsledere på skolebenken

Ingen er ferdig utlært – og med det i tankene satte 10-15 næringslivsledere fra Nordmøre og Romsdal seg på skolebenken under årets PRO-skole som ble arrangert på Rica Seilet i Molde 28.-29.november.

Arrangementet i regi av SpareBank1 SMN, ble arrangert for tredje året på rad. Med utgangspunkt i fire hovedtemaer markedsføring, innovasjon, økonomi og ledelse, har Handelshøyskolen BI utarbeidet et kurs som er tiltenkt de små og mellomstore bedriftene i regionen. Det var stort spenn i bransjesammensetningen og størrelsen på bedriftene som deltok.

Utgangspunktet for PRO-skolen er å gi litt faglig påfyll for ledere i små og mellomstore bedrifter. I en ellers travel hverdag kan det være vanskelig å se opp fra de daglige arbeidsoppgavene og man fortsetter i samme spor som før. Årets foreleser fra BI, Ketil Hveding, dro deltakerne gjennom teorien på en engasjerende måte.

PRO-skolen er et todagers kurs, og på dag èn ble markedsføring og innovasjon gjennomgått. Deltakerne delte selv sine erfaringer gjennom gruppearbeid og eksempler i plenum. Hva som fungerer for en bedrift trenger ikke å fungere for en annen, og det ble satt fokus på at hver bedrift må selv finne sin vei og følge sin røde tråd for å oppnå de ønskelige resultater.

Dag to handlet om økonomi og ledelse. Ledelse kan utøves på mange måter, og det ble drøftet hva god ledelse innebærer. Mye kjent teori ble gjennomgått, og det kan vel være fornuftig for de fleste ledere å stoppe opp av og til og reflektere litt over sin måte å utøve ledelse på. Under bolken økonomi ble både budsjett- og regnskapsforståelse gjennomgått, sammen med generell økonomistyring.

PRO-skolen blir arrangert ulike steder der SpareBank1 SMN har kontorer, og høres dette spennende ut så ta kontakt med din lokale rådgiver. Vi skal alltids få plass til en til :-)

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.