Pensjonskonto – din trygghet for inntekt gjennom hele livet

Hvordan ønsker du å leve livet som pensjonist? Mange ønsker å dyrke hobbyer, oppleve nye reisemål, være sosial og være sammen med barn og barnebarn. Ny pensjonsreform gjør at du kan slutte å jobbe allerede som 62 åring, men det krever at du planlegger tiden som pensjonist.

De fleste av oss vil få redusert inntekten som pensjonist med mellom 40 % og 70 %, dermed må du spare selv for å få ha nok til å realisere drømmene dine. Pensjonskonto er et spareforsikringsprodukt som gjør at du alltid vil kunne spare til pensjon.

Allerede fra du er 18 år kan du spare mellom 300 kroner og 5000 kroner månedlig.

Har du innskuddspensjon gjennom arbeidsgiver vil du kjenne igjen Pensjonskonto som et godt og trygt alternativ til pensjonssparing. Du velger selv hvilken av de 4 profilene du vil ha på sparingen din, se bildet øverst i artikkelen.

Du kan endre profil og fond underveis uten at det utløser skatt. For at ønsket sammensetning skal opprettholdes justeres (rebalanseres) sammensetningen av porteføljene jevnlig.

Er du uheldig og blir ufør vil vi overta sparingen etter 12 måneders sykdom. Skulle du bli for eksempel 50 % ufør vil SpareBank 1 dekke 50 % av månedlig innbetaling frem til du blir frisk, eller til avtalt spareperiode er over, senest ved 62 år. Denne retten inntrer ikke hvis du blir arbeidsufør i løpet av de to første årene på grunn av sykdom eller lyte som du allerede har og er kjent med. For denne forsikringen betaler du 7,9 % av sparebeløpet per måned.

Når du nærmer deg pensjonstilværelsen kan du selv velge hvordan du vil ta ut pengene. Du kan ta ut alt som et engangsbeløp eller dele opp i flere uttak.

Start planleggingen av pensjonstilværelsen nå – kanskje med Pensjonskonto?