Norges raskeste burgerkjøp?

Blunkprosjektet, hvor vi i SpareBank 1 SMN tester ut kontaktløs betaling på vegne av SpareBank 1-alliansen, har nå gått inn i en ny fase. Nå begynner utrullingen av brukersteder utenfor banken, og først ut er McDonalds på Trondheim Torg. Første kjøp med Blunkkortet er allerede gjennomført av produktsjefen.

Tidligere har det kun vært to brukersteder her i Trondheim hvor det har vært mulig å betale kontaktløst. Flere ansatte i banken har allerede fått testet sine kontaktløse kort i personalrestauranten og hos Café Saldo.

– Nå skal vi inn i en ny fase, med mange flere brukersteder og mange flere brukere, sier Lene Thorkildsen Morset, produktsjef og ansvarlig for ekstern testing i Blunkprosjektet. Først ut av alle er McDonalds på Trondheim Torg som nå har fått oppgradert alle sine kassepunkt med nye betalingsterminaler og kontaktløs leser.

I løpet av de neste ukene skal enda flere brukersteder i Trondheim sentrum klargjøres, før rekruttering av pilotbrukere skal begynne.

– De neste ukene skal brukes til å få opp alle de brukerstedene vi ønsker, før vi begynner med å skaffe pilottestere på Blunkkortet. Studenter og unge brukere av sentrum er hovedsakelig målgruppen, og brukerstedene vi oppgraderer vil bære preg av det, forteller Lene.

Målsettingen i denne fasen av prosjektet er å få ut noen tusen kort, til både kunder og ikke-kunder av banken her i Trondheim.

– Man trenger ikke være kunde av banken for å være med på testen, ettersom dette kortet er et forhåndsbetalt kort som ikke er knyttet til en bankkonto. Testen er derfor åpen for alle som ønsker å være med, sier Lene.

Dette er også prestisje for McDonalds.

– Vi skal være med på den teknologiske utviklingen, og når det i tillegg muliggjør mindre kø, raskere handel ved kassen og mindre kontanter, så er det klart vi stiller opp på denne piloten, sier Stian Aasen, dritfssjef for McDonalds i Trondheim.

– Vi er i fastfoodbransjen, og raskere betaling for burger finner du ikke i Norge nå!, avslutter han.