Pensjon – ikke bare fordi du må!

En gjennomsnittsnordmann skal leve av sin pensjon i 15-16 år. De fleste ser for seg en aktiv pensjonisttilværelse med reiser og hobbyer, men hvordan skal de få råd til det? Mange tenker ikke over hvor stor betydning pensjonen fra arbeidsgiver har i forhold til hvor mye de har å rutte med som pensjonist.

En 25-åring med 400.000 kroner i inntekt vil når han fyller 67 år få 168.000 kroner i året fra Folketrygden. Dersom bedriften har en minimumsavtale på to prosent vil han i tillegg få 68.000 kroner i året fra bedriftens pensjonsavtale. Har bedriften derimot en sparing på fem prosent får han 171.000 kroner fra bedriften, dvs. 101.000 kroner mer hvert år i ti år.

Dette viser hvor viktig det er at arbeidsgiver inkluderer pensjon som en del av lønnsavtalen. Samtidig må ansatte kjenne til hvilke pensjons- og forsikringsordninger arbeidsgiver har. Samspillet mellom bedriften og de ansatte vil være avgjørende for hvilken levestandard man får som pensjonist.

Uførepensjon og gruppeliv

Mange tenker ikke på uførepensjon og gruppeliv. Hele 40 prosent av kvinner som i dag er 35 år vil bli uføre i løpet av de neste 30 årene. Flesteparten av disse har ikke uførepensjon fra arbeidsgiver. En gjennomsnittlig uførepensjonsavtale koster mindre enn én prosent av lønnsbudsjettet, så det bør ikke være kostnadene som hindrer at ansatte tilbys uførepensjon.

Det er snart lønnsoppgjør

Det er snart lønnsoppgjør og vi oppfordrer at pensjon og gruppelivsdekninger settes på agendaen. Se på dette som en del av lønnsavtalen, profilere at akkurat din bedrift har bransjens beste pensjons- og forsikringsavtaler, det vil betale seg i kampen om arbeidskraft. De ansatte vil føle seg ivaretatt og det vil styrke bedriftens omdømme.

Få inntektsfradrag for 2011 – frist 15. mars

Frem til 15. mars kan du foreta innbetaling til bedriftens pensjonsavtale og premiefond, og få inntektsfradrag for 2011.